Zitterd op sjtap: FC Den Bosch (0-0)

Stadion: De Vliert
Uitslag: 0-0
Toeschouwers: 3.397

Knokkend Fortuna neemt een punt mee naar Sittard.

Het nieuwe seizoen in de Jupiler League is inmiddels in volle gang. Dit betekent dat er ook weer awaydays zijn. De eerste uitwedstrijd bracht de Fortunezen naar de hoofdstad van Noord-Brabant, ‘s-Hertogenbosch. Dit seizoen was het eerst in een aantal seizoenen dat er niet enkel met de bus naar De Vliert gereisd kon worden. Middels een auto- en buscombi maakten een kleine 250 Fortunezen de relatief korte reis. Ondanks de koelere buitentemperatuur, nam de reis in de bus tropische vormen aan. Zwem banden, luchtbedden en ander opblaasbaar materiaal vlogen door de bus onder het het motto “It’s hot on the top!” Eenmaal aangekomen in De Vliert begonnen de volgende teams aan de wedstrijd.

FC Den Bosch:
Simon van Beers – Jelle de Bock – Alair Cruz Vicente – Tim Hofstede – Moreno Rutten – Benjamin van den Broek – Maarten Boddaert (81. Wouter de Vogel) – Hasan Kiliç (62. Stijn de Looijer) – Istvan Bakx (62. Alexander Mols) – Ralf Seuntjens – Furhgill Zeldenrust

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Jonathan Hendrickx – Timothy Dreesen (64. Lars Gulpen) – Roel Janssen – Kevin Kis – Ramon Voorn – Franco Zennaro – Jordie Briels (57. Patrick Amoah) – Patrick N’Koyi – Gevaro Nepomuceno – Abdelaziz Khalouta (83. Dion Watson)

Het begin van de eerste helft was moeizaam aan Fortuna kant. Ook in Den Bosch heeft de kunstgras terreur toegeslagen en Fortuna had hier de eerste minuten zichtbaar moeite mee. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Bosschenaren het initiatief namen in de openingsfase. Gelukkig is staat rots in de branding Ferhat Kaya er dan nog altijd. Met een paar schitterende reddingen hielp hij Fortuna door de openingsfase heen. Nadat Fortuna wat meer grip op de wedstijd én het kunstgras kreeg werden er een paar kleine plaagstoten uitgedeeld. Echt gevaarlijk werd het daarentegen nimmer. FC Den Bosch probeerde wel kansen te creëren, maar ook zij waren gelukkig niet effectief genoeg om het Kaya echt lastig te maken. Op slag van rust had Fortuna via N’Koyi op voorsprong kunnen komen. Helaas miste zijn schot de precisie om de Bosschenaren in de problemen te brengen.

De tweede helft was net zoals vorige week een stuk aantrekkelijker dan de eerste helft. Beide teams wisten leuke combinaties op de mat te leggen. Toch waren het de gastheren die het meeste aandrongen, Fortuna loerde op de counter en was verschillende keren gevaarlijk tijdens uitbraken over de flank. Goed positiespel van Kaya redde de Sittardenaren verschillende keren in het eerste kwartier van de tweede helft. Met Amoah voor Briels probeerde Wil Boessen meer grip het duel te krijgen. Net toen Fortuna sterker in de wedstrijd begon te komen sloeg het noodlot toe voor Timothy Dreesen. De verdediger moest met een hamstring blessure het veld verlaten. Toch betekende dit niet het einde van de aanvallende intenties van Fortuna. In het laatste kwartier van de wedstrijd drong Fortuna meer aan. Na een aantal kleine mogelijkheden voor de opkomende verdedigers Roel Janssen en Jonathan Hendrickx en een grote kans voor Gevaro Nepomuceno namen de Fortunezen bijna de volle buit mee naar Sittard toen N’Koyi de beste kans van de wedstrijd kreeg. Ondanks deze kansen eindigde de wedstrijd in de bril stand. Over de hele wedstrijd gezien was de puntendeling terecht.

Auteur: Niels van Renen