Zitterd op sjtap: SC Telstar (18-10-2013)

Stadion: Sportpark Schoonenberg
Uitslag: 0-0
Toeschouwers: 2.063

Weekje Noord-Holland levert Fortuna vier punten op.

Vier dagen na de overwinning op Ajax mocht Fortuna wederom naar Noord-Holland afreizen. Ditmaal een kilometer of dertig verder dan eerder die week. Eindbestemming deze avond was Sportpark Schoonenberg in Velsen Zuid. Gelukkig mocht er ditmaal wel op vrij vervoer gereisd worden, dit deden een goede honderd getrouwen dan ook. Aangekomen op het Sportpark waar Fortuna een van de mooiste momenten uit haar historie beleefde begonnen de volgende elftallen aan de wedstrijd.

Sc Telstar:
Cor Varkevisser – Anthony Correia- Calvin Mac Intosch – Tim Kreuntjens – Kevin van Essen – Johan Kulhan – Sjaak Lettinga (46. Shabir Isoufi) – Daryl van Mieghem – Diangi Matusiwa (71. Ingmar Maayen) – Paul Kok – Toine van Huizen

Fortuna Sittard:
Ferhat kaya – Fatih Turan – Yoann de Boer – Roel Janssen – Sjoerd Linssen – Franco Zennaro – Jeffrey Vlug (68. Tarik Bahr) – Lars Gulpen – Jordie Briels (46. Bob Vankan) – Gevaro Nepomuceno – Abdelaziz Khalouta (90. Zlatko Zejnilovic)

Op een stug veld begonnen de geel-groenen voorzichtig aan de wedstrijd. Na een minuut of vijf werd de eerste echte aanval opgezet, ware het niet dat de grensrechter voor buitenspel vlagde. Niet veel later een soortgelijke aanval, die wederom voor buitenspel werd terug gevlagd. Daarna waren de aanvallende intenties onderhevig aan goed stroen van Telstar. Dit leverde Telstar ook een aantal goede mogelijkheden op. De beste kans voor Telstar werd gelukkig niet benut, Kaya werd omspeeld en voor open doel gleed de aanvaller van Telstar uit zonder te scoren. Het spel speelde zich vanaf dat moment voornamelijk op het middenveld af. Beide ploegen waren hier flink aan het bikkelen en het ging er soms hard aan toe. Kaya moest zijn kwaliteiten nog eenmaal laten zien in de eerste helft door met een mooie actie zijn goal schoon te houden. Met heel veel fantasie kun je zeggen dat Fortuna de eerste kans van de wedstrijd na een minuut of veertig kreeg. Maar een echte kans was het niet te noemen. Omdat Telstar ook geen kansen meer kreeg gingen de ploegen met 0-0 de kleedkamers in voor de thee.

In de rust was Briels in de kleedkamer achter gebleven en vervangen door Vankan. Het spel speelde zich wederom vooral op het middenveld af. Toch kregen beide ploegen niet veel kansen. Verdedigend speelde Fortuna sterk, maar aanvallend waren de Sittardenaren onmachtig. Telstar kreeg wel een aantal goede mogelijkheden in de tweede helft. Gelukkig voor Fortuna waren de Velsenaren onnauwkeurig in de afwerking en keepte Kaya een prima pot. Het enige opvallende dat er aan Fortuna kant gebeurde was het debuut van Tarik Bahr die aanvallend ook geen potten kon breken. Over de hele wedstrijd gezien mag Fortuna blij zijn met een punt. Deze wedstrijd vlug vergeten en op naar volgende week. Dan komt debutant in het betaald voetbal Achilles 29 op bezoek.

Ondanks de gebeurtenissen van afgelopen thuiswedstrijd ‘allen op post’ komende zaterdag!

Auteur: Niels van Renen

Bij het zien van een Floodlight gaat bij iedere voetbalfan het hart sneller kloppen.