Zoektocht Centrale Verdediger hoogste prioriteit

Het Fortuna Sittard publiek foetert er na twee nederlagen en zwak voetbal er -met name online- op los.  De realiteit komt simpelweg niet overeen met de verwachtingen en dus is er stress in de hut. Een versterking achterin wordt door vele als hoogste prioriteit gezien.

Bijna drieduizend fans waren afgekomen op de eerste thuiswedstrijd, waarbij na 30 minuten spelen Heerenveen het nieuwe scorebord wist te dopen met een 0-3 stand. Aankoop Rienstra oogde daarbij niet fit en liep onduidelijke looplijnen, Seuntjens oogde met name gefrustreerd en Polter vooral anoniem, erg anoniem. De twee flank aanvallers zijn na 180 minuten voetballen hun tegenstander nog niet gepasseerd en dan kun je de klok erop gelijk zetten dat vanaf de -virtuele- tribunes en huiskamers het ouderwetse geklaag los barst. Na rust blijkt Fortuna, met de impulsen van de invallers Semedo en met name Tesfaldet Tekie, wel degelijk te kunnen druk zetten en voetballen. De veel betere tweede helft geeft iets van hoop, maar van hoop alleen kun je niet leven. Punten zijn er nodig.

Met de bestaande defensie wordt goed voetballen knap lastig in Sittard. De twee backs zijn boven gemiddeld goed in aanvallen, maar in een -fysiek- man tegen man ‘verdedigend’ duel komt men nog wel eens te kort. Zeker als het middenveld gaten laat vallen of hun directe tegenstanders laat opkomen zonder dekking. Verdedigen doe je immer met 11 man, en niet met 4. Dat neemt echter niet weg dat een versterking centraal achterin voor het broodnodige vertrouwen en balans moet zorgen. Hofland erkent dat in De limburger. “Een lastige opgave”, voegt technisch manager Sjors Ultee in gesprek met ZO-NWS daar aan toe.

Sjors Ultee zit sinds begin dit seizoen als kersvers technisch manager middenin de jungle die de wereld van de voetbalmakelaars is.  Ultee: “Fortuna is nog niet klaar op de transfermarkt, laat dat duidelijk zijn. Centraal achterin moet en zal er een verdediger moeten komen. Een linkspoot het liefst.” Ultee zag vanaf de bank zaterdag tegen Heerenveen dat er zeer belabberd verdedigd werd, waardoor de wil om versterking binnen te halen zeker niet is afgenomen.

“We zijn nog altijd dringend op zoek naar een linkercentrale verdediger”, vervolgt de technische baas van de Sittardse eredivisionist. “Maar dat is een lastig verhaal. We willen namelijk een verdediger die opbouwend ook goed is.  En dan is het ook nog maar de vraag of spelers die elders goed zijn ook nog bij ons passen.” Moeilijk, maar het heeft de hoogste prioriteit in Sittard.

Bron: De limburger en ZOL

Geef een reactie