Zorgt Fortuna voor mooi slotakkoord?

Over twee dagen staat de laatste wedstrijd van het seizoen 2016/2017 alweer voor de deur. Een bewogen seizoen waarin Fortuna definitief van de ondergang werd gered door Isinat Gun. De eerste seizoenshelft mondde uit in een enorme teleurstelling die uiteindelijk resulteerde in het ontslag van Ben van Dael. Onder Sunday Oliseh waren de prestaties in de tweede seizoenshelft aanzienlijk beter. Aanwinsten Santos, Stokkers en Bassan leverden hier ook een grote bijdrage aan. De kans is groot dat Bassan vrijdag zijn laatste wedstrijd in het shirt van Fortuna speelt. Het is aan Fortuna om het seizoen vrijdag op een mooie manier af te sluiten. Echter, het spel zal hiervoor veel beter moeten dan afgelopen vrijdag tegen RKC.

Voor tegenstander Volendam, dat vorige week in eigen huis MVV versloeg, krijgt de reguliere competitie nog een vervolg. De palingboeren mogen binnenkort aantreden in de play-offs. Volendam staat vijfde op de ranglijst en zal instromen in de tweede ronde van de play-offs. Wellicht dat trainer Robert Molenaar enkele spelers gaat sparen voor de nacompetitie. Eerder dit seizoen verloor Fortuna in Volendam kansloos met 3-0.

FC Volendam

Topscoorder aan de zijde van Volendam is aanvallende middenvelder van Kippersluis met dertien doelpunten. Good-old Jack Tuyp vond ook al negen keer het net. In de laatste wedstrijd van Volendam ontbraken Schilder, Betty, van Son en van Kippersluis. Met het oog op de play-offs is de kans groot dat de bovenstaande namen ook tegen Fortuna aan de kant worden gehouden. Verwachte opstelling FC Volendam: Verhulst, Evers, Esseboom, Schouten, Kok; Veerman, Meulens, Kwakman; Tuyp, Hilterman en Stroo.

Fortuna Sittard

Fortuna kan net als tegen RKC zonder druk gaan voetballen. Tegen RKC leidde dit tot een dramatische wedstrijd van de mannen van Sunday. Naar verwachting lijkt Fortuna te kunnen beschikken over een fitte selectie, al lijkt middenvelder Jorrit Smeets chronisch geblesseerd of ziek te zijn. Mogelijk geeft Oliseh enkele vertrekkende spelers nog wat ‘afscheidsminuten’. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Schuurs, De Regt, Ospitalieri; Briels, Hadzjiev/Mares, Vlijter; Bassan, Stokkers en Dianessy.