Achter elkaar, voor ons voetbal

‘Achter elkaar, voor ons voetbal’. Dat is de collectieve boodschap van de clubs in het betaald voetbal richting hun achterban. Aanleiding hiervoor is de gezamenlijke boodschap van de clubs over de omgang met de reeds aangeschafte (seizoen)kaarten. De resterende wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie worden niet meer gespeeld als gevolg van de Corona-maatregelen.

Het stopzetten van de competitie zorgt ervoor dat supporters één of meerdere wedstrijden mislopen. De clubs bieden hun achterban daarom opties aan om hen hierin tegemoet te komen. Supporters die hiervoor in aanmerking komen ontvangen op 12 mei een persoonlijk bericht vanuit hun club waarin de mogelijkheden worden uitgelegd. Informatie over de verkoop van seizoenkaarten voor komend seizoen volgt via de kanalen van de club.

Trainen.
De selectie van Fortuna Sittard keert, na acht weken afwezigheid, vanaf maandag 11 mei terug op het trainingsveld. In de eerste week zullen de in Nederland achtergebleven spelers de training hervatten. Dit gebeurt vanzelfsprekend volgens de richtlijnen van het RIVM. Het is tevens de eerste training van Kevin Hofland als hoofdtrainer.

De spelers die in het buitenland verbleven keren uiterlijk vandaag terug op Nederlandse bodem. Eenmaal terug in Sittard worden ze door het medische team begeleid en sluiten ze op 18 mei eveneens aan op het trainingsveld. De in Senegal verblijvende Amadou Ciss zal door corona maatregelen in eigen land later aansluiten.

Vanwege de geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus is het niet toegestaan voor pers en supporters om de training bij te wonen.

Geef een reactie