Cruciale ontmoeting met concurrent De Graafschap

We zijn negen speelrondes onderweg, een redelijke competitiestart is ondertussen een feit. Toch wacht aanstaande zondag een cruciaal duel tegen De Graafschap. De Graafschap heeft tot op heden evenveel punten gepakt als Fortuna Sittard. Tegen Willem II en Feyenoord wist De Graafschap te winnen. Relevant detail is dat zowel de Tilburgers als Feyenoord de wedstrijd eindigden met negen man. In het uitduel met Emmen wist de Graafschap, net als Fortuna, één puntje te pakken. Fortuna zal slechts één missie hebben: de eerste thuisoverwinning boeken. Naar verwachting zal de tegenstander uit Doetinchem ook voor de winst willen spelen.

[soccer-info id=’7′ type=’table’ /]

Afgelopen seizoenen troffen Fortuna en De Graafschap elkaar vaak in de Jupiler League. Waar Fortuna het altijd erg lastig heeft op de Vijverberg, wist DTC de afgelopen vijf ontmoeting slechts één keer te winnen in Sittard. De uitsupport van De Graafschap in support was met regelmaat indrukwekkend. De thuistribunes zullen hopelijk goed gevuld zijn om de superboeren te overstemmen. Op het moment van schrijven is gecommuniceerd zullen circa 300 supporters van De Graafschap afreizen naar Limburg.

De Graafschap

De Graafschap werd afgelopen competitiewedstrijd compleet overlopen door Heerenveen. Trainer Henk de Jong gaat naar alle waarschijnlijkheid verandering in de ploeg aanbrengen. De ploeg zal waarschijnlijk in een 5-3-2 opstelling aantreden. Bij DTC ontbreekt de geschorste Erik Bakker. Daartegenover staat de terugkeer van aanvoerder Sven Nieuwpoort.

Verwachte opstelling de Graafschap: Jurjus, Tutuarima, Nieuwpoort, Straalman, Abena, Owusu; Olijve, Klaasen, El Jebli; Serrarens, Narsingh/Van Mieghem

Fortuna Sittard

Fortuna beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Alleen een langdurig geblesseerde Vlijter, Dianessy en Saba zullen er niet bij zijn. Tegen FC Emmen maakte Fortuna, met name in de eerste helft, een uitermate zwakke indruk. Na rust werd Fortuna met het inbrengen van Lamprou en Pinto iets beter. Wij verwachten dat in ieder geval Pinto een basisplaats verdiend heeft, wat ten koste van Ospitalieri zal gaan. Mocht ook Lamprou in de basis beginnen, dan verwachten wij dat dit ten koste gaat van een middenvelder en Diemers een linie terug schuift.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Ciranni, Dammers, Ninaj, Pinto; Smeets, Rodriquez, El Messaoudi; Semedo, Novakovich, Diemers.

Geef een reactie