MVP Fortuna Sittard – De Graafschap

Wie waren volgens jullie de uitblinkers tegen De Graafschap? Er kan gestemd worden tot woensdagavond 20.00.

Er zijn enkele spelregels verbonden aan de stemming voor de wekelijkse MVP:

1. Er kan gestemd worden op alle spelers die minimaal 15 minuten gespeeld hebben.

2. Iedereen kan aan drie spelers één punt toekennen.

3. Er kan per persoon één keer gestemd worden. Dubbele mailadressen, vrijwel identieke mailadressen en onzin mailadressen worden uit de reacties gefilterd. Neem dus vooral de moeite niet.

Laat in de reacties achter op wie jij gestemd hebt!

 

26 thoughts on “MVP Fortuna Sittard – De Graafschap

 1. met afstand Lamprou
  dan haalde diemers nog een beetje niveau

  de derde is erg lastig want verder haalde niemand het niveau…..koselev dan maar

 2. lamprou..met stip
  dammers…ruimt veel rotzooi van Ninaj op hetgeen zijn eigen spel niet ten goede komt
  novakovich…loopt op iedere trieste bal

  pfff wat was ut alweer slecht tegen concurrent en dat in eigen huis

 3. Afstand Lamprou(1), daarnaast doet Novakovich(2) erg veel werk en doet zijn best. Wat ik bij de overige bijna niet terug vond te vinden. Tja snap ik gewoon niet, 2 zo een belangrijke wedstrijden en dan 2 keer spelen als een dweil. Dus wie 3, tja dammers werkt wel, maar dat is t wel, nee denk dan toch Rodriquez, toch wel erg nuttig op het middenveld en maakt wel wat fouten, maar snapt het spelletje wel en doet ook veel goede dingen of toch Diemers wilde ook wel, maar is toch te zeer op zoek naar eigen succes. Nee voor mij op drie dan Rodriquez(3). Maar goed zo ziet iedereen het spelletje op zijn eigen manier. Maar denk dat we niet om Lamprou heen kunnen! Oh ja, als je zo slecht in de wedstrijd zit, waarom laten ze zo iemand de penalty dan nemen. Had al meteen nee niet hij……………………….

  1. dat laatste was ook de algemene vraag op de tribune…waarom Semedo terwijl die al weken niet goed speelt en geen bal raakt….waarom reageert de technische staf niet….antwoord Eijer: “wie zijn wij om hem tegen te houden als hij overtuigd is”…tja…iets met inzicht en mannen proberen scherp te houden?

    1. heb ook zo mijn twijfels bij Hofland hoor…kreeg verleden jaar alle credits…terwijl ik daar vraagtekens bij zet en me afvraag of het niet Braga was die de jongens weer lekker liet ballen….sinds Braga weg is raken de Portugezen ook geen bal meer….vreemd….ik zie dit seizoen toch genoeg acties van de staf die minimaal een vraagteken oproepen….

     1. @Gelaense Sjnaak,
      We hebben de laatste jaren nog nooit zo hoog gespeeld als nu, nadat Braga weg is gegaan. Vreemd…

      @Don Leo,
      Hoe weet jij dat hij geen overwicht heeft op de spelers dan? Uit welke betrouwbare bron heb je dit verhaal?

 4. en tekenend dat velen zich meteen na rust gaan afvragen of ze het de eerste 10 minuten “droog houden”…de inmiddels befaamde 10 minuten na rust…bleken nu slechts 4 minuten te zijn….te erg dat men zich telkens zo in de problemen speelt…..

 5. Vervelend dat je twee barslechte wedstrijden speelt tegen directe concurrenten. Gelukkig pak je vier punten en is er niets aan de hand. Graafschap heeft gisteren een legio open kansen gehad/gemist en oogden qua spelbeeld veel beter dan Fortuna.

  Wat mij betreft ook een kritische noot naar de technische staf van Fortuna. Allereerst Ninaj; een centrale verdiger die zich constant door de spits van de tegenstander weg laat trekken uit het centrum. Maakt daarnaast ook geen solide indruk en staat vaker ‘lucht’ te dekken dan zijn tegenstander. Dat moet Hofland als voormalig verdediger toch ook zien. Dan het verdedigend blok Rodriguez/Messaoudi; vreemd dat hier überhaupt voor wordt gekozen. Het zijn beiden spelers zijn die verdedigend vaker de eigen man laten lopen. Deze jongens zijn leuk aan de bal, maar zonder bal zeer matig. Daarbij beschikken zij beiden over weinig loopvermogen. Gisteren meerdere malen gezien dat Messaoudi achter zijn man aan sjokte/zijn man gewoon liet lopen. Diemers staat op een verkeerde positie en er is totaal geen balans op het middenveld. Normaal knapt Smeets op het middenveld deels het verdedigend werk op, maar aangezien die niet in de basis stond was het hele middenveld in de veronderstelling dat er alleen met een bal gevoetbald werd. Dit is, mijn inziens, ook de reden dat we zoveel tegendoelpunten krijgen. Er is geen enkele balans op het middenveld en de afstemming van de verdeging en het middenveld is dramatisch.

  Waarom kijken we niet naar PSV? Twee solide centrale verdedigers (prefereer Heerings ondanks zijn snelheid boven Ninaj), opkomende backs, solide blok van twee man en daarvoor creativiteit voorin. Kortom één top centrale verdediger halen één centrale middenvelder halen die in een verdedigend blok net voor de verdediging kan spelen.

  Ondanks het aantal punten(10) maak ik me best veel zorgen over de kwaliteit/balans in het elftal. Er zijn meerdere dezelfde typen spelers en het ontbeert zeker in de verdediging en op het middenveld aan specifieke verdedigende kwaliteiten zoals snelheid, positionering, loopvermogen en duelkracht.

 6. Het spel van Fortuna is bedroevend slecht, op deze manier vrees ik dat we het niet gaan redden. Er moet vooral verdedigend kwaliteit bij komen.

 7. Nou Don Leo gedeeltelijk geef ik je wel gelijk, althans zo kijk ik ertegen aan.
  We komen iedere keer in de problemen verdedigend met name door de zone verdediging wat we toepassen (ipv mandekking)
  En het verdedigen begint voorin.
  Op de eerste 10 minuten na zetten onze spitsen druk, en middenvelders enz enz enz.
  De Graafschap had hier super veel moeite mee.
  Maar na die 10 min. lieten we de verdedigers van de Graafschap rustig opbouwen en hun backs gingen steeds dieper staan/spelen, en omdat we te ver van onze mensen afstaan, mede ook op het middenveld, kan iedere tegenstander na hartenlust voetballen, gemakkelijk om zo de vrije man te vinden.
  Onze backs zouden door moeten dekken op hun diep staande backs (wij spelen niet met een LH en RH, maar met 3 CM).

  Maar wat ik met name miste was de echte wilskracht, het winnen van de duels en de 2e ballen.
  Dit de Graafschap moet je bij de strot grijpen en niet meer loslaten, de kwaliteit hebben we er zeker voor!!!

  Het moet beter maar de punten zijn binnen!!!

  Voor mij de beste 3 MVP

  Dammers
  Lamprou
  Novakovich

  1. Tja Erwin, dat Snapte ik ook niet, uitgerekend tegen de ploegen waar je moet, Emmen en Dtc heb je zo een instelling. Als ze druk hadden gezet en fel waren geweest, had je totaal geen problemen gehad en was het de 1ste helft al gespeeld. De eerste 10 min was het ok, daarna weg. Ongelooflijk.

   Kom je verdedigend ook niet in problemen, want die staan me toch vaak dramatisch en worden zo makkelijk uitgespeeld. Erwin als wijndistrict deden konden we vroeger meteen wisselen.

 8. @ Erwin..
  Kan ik me helemaal in vinden!
  Na de 1e 10 minuten kreeg De Graafschap een 100% kans waar ook zij uit moeten scoren.
  Ik had het idee dat men hierdoor aardig van slag was waardoor we meer naar achteren gingen ipv weer druk naar voren te zetten.
  Na de 1-0 doen we dat nml ook weer met als gevolg wat dreigende momenten en de pingel.
  Na rust gaat ut meteen mis door ut doelpunt en we gaan weer achteruit lopen en kunnen geen bal meer in de ploeg houden..
  Na de 2-1 geen echt gevaar meer geweest dacht ik.

  1. Patrick het naar achteren lopen is niet zo erg maar de manier van verdedigen wel!
   Als ik zie hoe onze middenvelders verdedigen, triest. De middenvelders van de Graafschap liepen continu tussen de linies in en kwamen zo keer op keer in balbezit, gelukkig konden ze niet zoveel ermee. En wij lopen maar in de zone dekking en dat over het hele veld.
   Waarom niet gewoon mandekking toepassen .
   Het verdedigen begint voorin.
   Maar egaal zone dekking of mandekking als je niet met passie en beleving speelt dan ga je nat! Gisteren hebben we mazzel gehad, gelukkig maar het moet anders. Dit trek je niet iedere keer zo eruit.
   Tegen een kwalitatief betere tegenstander ga je eraan, denk ik.

 9. Schandalig van die supporters om Semedo uit te fluiten na zijn wissel.
  Hij speelde niet goed en is uit vorm. Dat weet hij zelf ook wel.
  Vergeet niet dat deze man een groot aandeel had in de
  promotie van vorig seizoen.
  Juist het aanmoedigen kan er voor zorgen dat hij weer van grote waarde wordt voor Fortuna.

 10. Ik vind het erg jammer dat de negatieve reacties weer de kop op gaan steken en ik vind het erg storend dat spelers uitgefloten worden.
  Voorafgaande aan dit seizoen werd van fortuna gehoopt dat er punten gepakt zouden gaan worden tegen ploegen als emmen, de graafschap, nac… wat doet fortuna, pakt zeven van de negen punten uit deze wedstrijden… en nog komen er negatieve reacties en worden spelers…. erg triest van enkele “supporters”. We staan na negen wedstrijden maar twee punten achter play-offs europees voetbal… jeetje: wie had dat 1,5 jaar geleden durven dromen… ipv te janken, steek je energie in het aanmoedigen van onze spelers….

  1. Erik, klopt helemaal. Maar de passie van vorig jaar mis ik wel. Knokken iedere pot, dat lijkt weg en dat is wat we op zijn minst moeten doen, om de punten te pakken en volgend jaar weer ere-divisie te ballen. We hebben erg veel mazzel gehad. Ik denk dat er een paar ploegen zwakker zijn en sommige ongeveer gelijkwaardig. Dan moet je wel knokken en dan spelen we ons veilig. En inderdaad uit fluiten moet niet. Maar trainer en spelers hadden Semedo wel tegen hemzelf moeten beschermen, zat echt niet in de wedstrijd, dan moet je hem de penalty niet laten nemen.

   Maar we mogen inderdaad blij zijn, met waar we nu zijn. Toch moet het beter, want dit team is beter als een paar andere. Er komt minder uit dan er in zit, het is niet 100%. Vorig jaar hebben ze top gepresteerd, nu is het iets minder.

 11. Na deze wedstrijd tegen DTC ben ik vooral opgelucht. Echter moet ik wel bekennen dat ik na een overwinning me ook de dag erna heel happy voel en nog echt nageniet. Nu heb ik dat echter niet, omdat ik me echt zorgen maak. Zijn we wel zo goed als onze technische staf wil doen voorkomen?? Waar komt de misplaatste arrogantie van KH voor de wedstrijd tegen Emmen vandaan. Tegen Emmen en DTC pakken we 4 punten, maar vraag niet hoe.

  Gelukkig hebben we een goede keeper,
  Maar achterin is t hopeloos. Pinto kan m.i. het niveau wel aan maar is constant niet fit en dan moet Ospi erin, die heel erg tekort komt. Ciranni verdedigt lachwekkend bij de goal van DTC, en komt ook tekort. Dammers heeft een goede instelling maar is niet de man die het achterin kan organiseren en Ninaj hetzelfde verhaal. Ook beide dezelfde types, niet inschuiven en matige pass naar voren. Schuurs mis je daar echt. Ook baart me zorgen dat beide heren al 4 gele kaarten hebben en dus op scherp staan. Je zal ze maar beide moeten missen in een wedstrijd tegen bv Zwolle of VVV. Dan moet je door de blessure van Heerings met Essers en Ramirez central gaan spelen, of creatief zijn om een middenvelder terug te halen!!!!!!
  Op t middenveld is het teveel van hetzelfde. El messaoudi is een beer van een vent maar totaal geen bikkelaar. Niet het prototype verdedigende middenvelder. Rodriquez idem, maar die probeert t dan wel. Had al snel geel en kon zich niets meer permiteren. Diemers is wel goed op stoom, echter als hij net zo actief bezig zou zijn met omschakelen en zijn man verdedigen als met zijn assisten klassement dan was hij nog beter. Diemers schakelt totaal NIET om. Gek om te constateren dat we Smeets misten op het middenveld. Is geen topper maar is wel fel, vining en pakt veel ( tweede ) ballen af. Nadat Jorit erin kwam kregen we meer controle op t middenveld.
  Dan de voorhoede. Lamprou klopt aan de deur en heeft zich inmiddels bewezen, en Vidigal wordt steeds beter. Echter is Semedo nog steeds hopeloos uit vorm en zit t hem ook niet mee. Wat moet je ermee? Vertrouwen geven en laten staan of wisselen???? Nova was voorafgaand aan Emmen niet fit en speelde daar matig. Daarna reist hij de halve wereld over om 6 minuten te spelen bij USA om met een giga jetlag terug te komen. Ik heb hem niet gezien tegen DTC. Hoop dat hij in Arnhem zijn niveau weer haalt. Gelukkig spelt USA in de volgende interland break 2 potjes in Europa, waarvan de laatste in Genk tegen Italie!!!! De bank is met Stokkers, Hutten ect ook maar matig op die plek.
  Conclusie, ik ben er niet gerust op dat we t zomaar gan redden, t is me op teveel posities veels te matig. Nog minimal 7/8 punten halen voor winter en dan flink doorselecteren!!!!!

 12. Ben het overigens wel eens dat het niet gepast is om Semedo uit te fluiten. Hij speelt verschrikkelijk slecht, maar was vorig jaar betrokken bij DERTIG goals. Hij was één van de hoofdverantwoordelijke waardoor wij nu in de Eredivisie spelen. Iets meer dank en steun zou ik meer dan gepast vinden. Kritiek hebben is prima en ik ben een voorstander van kritisch analyseren, maar dit is ongepast. Daarnaast was Semedo vorig jaar ook al een ‘momentenvoetballer’, vaak delen van de wedstrijd afwezig, maar vorig jaar uiterst effectief. Valt die eerst bal via de lat binnen en maakt hij die penalty dan hoor je niemand.

 13. Sterker nog een speler die niet 100% in zijn doen is uitfluiten brengt hem niet terug op het niveau dat er van hem gewenst wordt. En inderdaad raakt hij ineens in vorm en maakt hij er 2 dan is iedereen weer blij en lopen ze weer te klagen dat een transfer mogelijk aanstaande is. Daarmee de cirkel weer rond want na de transfer geruchten is het voetballend niet zo effectief (scorend en aantal assists) als men van hem verwacht.

 14. Semedo is nog steeds van grote waarde. Dat schot in de 4de minuut tegen de lat miste wat geluk dat hij erinvalt of daarna goed terecht komt. En de penalty was echt wel goed ingeschoten maar de keeper redde extreem goed. Helaas speelde hij verder een ongelukkige wedstrijd maar zoals ik al eerder heb aangegeven de verwachtingen zijn gewoon veel te hoog. Ook denk ik dat hij tactisch niet goed gebruikt wordt. hij moet nog steeds spelen zoals hij in de jupiler speelde en dat gaat nou eenmaal op eredivisie niveau niet. Het is aan de technische staf om hier een oplossing voor te vinden. Want hij heeft elke wedstrijd toch wel momenten die beslissend kunnen zijn.

Geef een antwoord