Ernie Brandts: kandidaat hoofdtrainerschap

Naast Hans de Koning (55 jaar) en Marino Pusic (44 jaar) prijkt ook Ernie Brandts (59 jaar) als mogelijke opvolger van de ontslagen trainer Peter van Vossen hoog op de shortlist van Fortuna Sittard.

Ernie Brandts vergaarde als voetballer naam en faam bij ondermeer De Graafschap, PSV, Roda JC, MVV en Germinal Ekeren. De Nederlander kwam tot 28 interlands voor Oranje. Als hoofdtrainer behaalde hij successen bij FC Volendam (nacompetitie) en NAC Breda (3 de plek Eredivisie). Met FC Dordrecht speelde Brandts in het seizoen 2014-2015 degradatievoetbal. Tussentijds verdiende de van origine Brabander zijn centen in Iran en Rwanda en Tanzania. In Afrika won hij diverse kampioenschappen.

Voetbal International weet inmiddels te melden dat Fortuna Sittard ondermeer Hans de Koning, Ernie Brandts en Stanley Menzo (51 jaar) hebben benaderd. Deze laatste kan ondergetekende niet bevestigen, maar de VI zal vast zijn redenen hebben om dit te melden.

Volop keuze met enkele bijzondere als ook verrassende kandidaten. Wanneer de nieuwe hoofdcoach zal worden geïnstalleerd lijkt met name af te hangen van financiële mogelijkheden, waarbij het mes aan twee kanten snijdt.

Fortuna SC, Linford