FC Dordrecht – Fortuna SC = 0-1

Koning Winter deed niet geheel onverwacht deze week haar intrede. In het hele land teisterden sneeuwbuien de contreien. Zo ook de Limburgse alwaar MVV Maastricht geen mogelijkheden zag om de wedstrijd tegen FC Volendam doorgang te laten vinden. Uit eerbetoon voor de gestorven Richard Nieuwenhuizen slechts twee Jupiler League duels met een minuut stilte deze koude en kille vrijdagavond.

In Dordrecht wisten supporters en bestuur het speelveld aan de Krommedijk op tijd speelklaar te krijgen.  De laatste veldkeuring van scheidsrechter Martens rond de klok van 19.00 uur een formaliteit want het speelveld in Dordrecht zag er naar omstandigheden top uit.

Binnen de Top 8 in de Jupiler League deze 16 de speelronde dus 3 ’topteams’ in actie. Eredivisie Live koos jammerlijk voor de Rotterdamse derby (Excelsior- Sparta) i.p.v. de subtopper FC Dordrecht – Fortuna SC. De thuisblijvers dan ook aangewezen op ondermeer L1 Radio en Radio Fortuna via internet.

Ook via FortunaHome kunt u deze wedstrijd in de Jupiler League ‘live’ volgen met feitjes, statistieken en wetenswaardigheden.

19.00 uur: Het veld in het ‘GN Bouw stadion’ ligt er relatief goed bij. De wedstrijd FC Dordrecht – Fortuna SC is een ware subtopper. Beide ploegen doen het dit seizoen 2012-2013 buitengewoon goed. FC Dordrecht verzamelde de voorgaande 15 speelrondes 28 punten (doelsaldo +10). Fortuna SC behaalde 25 punten (+ 6).

19.15 uur: De opstelling van Fortuna SC is bekend, geen verrassingen:

Kaya

Hendrickx – Dreesen – Janssen – Schroyen

Voorn – de Boer – Cevik

Khalouta – N’Koyi – Diaz

Reservespelers: Voss, Vets, Sekour, Mannes, Briels, Nepomuceno en Rajcomar

19.30 uur: Naast FC Dordrecht – Fortuna SC wordt ook de wedstrijd Excelsior – Sparta gespeeld. Een Rotterdamse derby. De uitslag van deze wedstrijd allesbepalend voor de 2 de periodetitel in de Jupiler League. Koploper Sparta Rotterdam heeft aan een enkel punt voldoende om zich te kronen tot winnaar van deze periode. De 1 ste periode werd gewonnen door MVV Maastricht.

19.45 uur: Ook de opstelling van FC Dordrecht is bekend:

Hahn

Gielisse – Lima – Amevor – Post

Rijsdijk – Alisic – Veldwijk

Rodrgues – Kalisse – Peersman

Reservespelers: Molhoek, Mayele, Benavides, Vlasblom, Samoender, Martina en Fortes.

20.00 uur: Zonder respect geen voetbal. Eén minuut stilte ter nagedachtenis van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. In Dordrecht zijn de heren Grosveld en de Wit de grensrechters. De 4 de official heet Van der Lip.

20.01 uur: We zijn begonnen. Fortuna SC algemeen directeur Martin Masset voorspelt een 0-1 overwinning.

20.02 uur: Fortuna SC begint uitstekend aan de wedstrijd. Na 15 seconden de eerste corner van de wedstrijd. De voorzet levert gevaar (Kevin Diaz) maar jammerlijk geen doelpunt. Ook de 2de kans van de wedstrijd is voor Fortuna SC. Na een goede actie van Patrick N’Koyi wederom een goede kans voor Kevin Diaz, de Limburgse BVO begint furieus. De stand echter 0-0.

Binnen 5 minuten de 3de en 4de kans voor Fortuna SC. Patrick N’Koyi en Ramazan Cevik missen oog in oog met doelman Hahn.

20.08 uur: Ook FC Dordrecht doet mee aan de wedstrijd. Veldwijk mist een goede kans voor de thuisploeg. Ferhat Kaya toont zijn kwaliteiten. Fortuna SC gaat onverstoord goed door. Ramon Voorn schiet binnen het kwartier het leer op de paal! Oei, alweer de 5de kans van de Limburgers.

20.17 uur: Trainer Wil Boessen geeft zijn ploeg aanwijzingen. De trainer wilt nog meer druk naar voren. FC Dordrecht schiet ondertussen een vrije trap twee meter over. Scheidsrechter Martens geeft Dordt speler Post niet veel later de eerste gele kaart van de wedstrijd.

20.22 uur: De eerste corner ook voor de thuisploeg. De verdediging van Fortuna SC oogt niet goed en FC Dordrecht krijgt een grote kans. Het schot gaat via een Fortuna SC speler over het doel. De 2de corner is minder gevaarlijk. Het is duidelijk dat FC Dordrecht iets beter in de wedstrijd komt. De 1.500 toeschouwers aan de Krommedijk zien een leuke wedstrijd.

20.30 uur: Na een half uur spelen lopen diverse Fortuna SC spelers zich warm. Het is dan ook koud en kil. Fortuna SC spits N’Koyi kopt een bal richting het doel, zijn doelpoging wordt echter verwerkt tot corner. Het uitvak zingt zich warm. Aan de andere kant krijgt de lange Veldwijk een goede kans. Zijn kopbal is hopeloos naast.

20.37 uur: De wedstrijd is in evenwicht. De thuisploeg dringt wat meer aan, maar Fortuna SC onder leiding van Timothy Dreesen komt niet in grote problemen. Trainer Wil Boessen schreeuwt zijn verdediging naar voren. “Verder van het doel verdedigen”, het motto van onze oefenmeester. Na het geweldige beging met 5 goede kansen, creëert Fortuna SC zich inmiddels een handjevol mogelijkheden.

20.42 uur : De 6de kans van Fortuna SC. Patrick N’Koyi combineert goed met Kevin Diaz maar ‘vergeet’ te scoren. De 4de corner voor Fortuna SC een feit. Scheidsrechter Martens geeft FC Dordrecht speler Moussa Kalisse een gele kaart. Slachtoffer Roel Janssen krabbelt snel op, de grond is keihard en veel te koud.

20.47 uur: Blessuretijd (1 minuut met de 5de corner voor Fortuna SC) en de rust wordt behaald met een 0-0 tussenstand. Fortuna SC begon goed aan de wedstrijd maar ook de thuisploeg wist enkele malen gevaarlijk voor doelman Ferhat Kaya te verschijnen. Tijd voor een lekker bakkie koffie.

RUST

20.50 uur: Het is ook rust bij Excelsior – Sparta Rotterdam. De stand is 2-1, doelpuntenmakers Daan Blij, Elvis Manu (beide Excelsior) en Donovan Deekman (Sparta Rotterdam). Is het de spanning? Een nederlaag van Sparta Rotterdam betekent dat Almere City FC theoretisch de 2 de periodetitel kan binnenslepen.  Men dient dan wel met 7 doelpunten verschil te winnen van AGOVV Apeldoorn.

21.05 uur: We zijn weer begonnen. Trainer Wil Boessen heeft niet gewisseld en wacht met het inbrengen van een reservespeler. Fortuna SC begint weer explosief aan de wedstrijd. Een voorzet van Jonathan Hendrickx (of Ramon Voorn?) beland op het hoofd van Patrick N’Koyi maar zijn kopbal spat uit elkaar op de paal! De 7 de grote kans voor Fortuna SC, levert uiteindelijk slechts de 6 de corner op voor de Limburgse BVO. Niet veel later de 8ste kans en wederom het houtwerk, deze keer redt de lat, ook kans 8 gaat er niet in.

21.10 uur: De bal wordt van aan Dordtse zijde van de lijn gehaald, de kansen rijgen zich aan elkaar. Nummer 9, maar nog altijd maar 0-0. Het uitvak zingt zijn longen uit zijn lijf. Fortuna SC heerst in deze fase van de wedstrijd. Fortuna SC incasseert wel een gele kaart voor Roel Janssen. Fortuna SC dendert door: een schot van Fortuna SC (wederom Patrick N’koyi) wordt tot corner verwerkt. De thuisploeg kraakt, en niet van de vrieskou!! Een Dordtse verdediger heeft zijn handen nodig om een doelpunt voor Zitterd te voorkomen. Scheidsrechter Martens ziet echter niks in deze overtreding.

Het eerste kwartier is wederom voor Fortuna SC. Ook Aziz Khalouta ziet een doelpoging stranden op de goed keepende Hahn.

21.18 uur: Doelpunt!!! Een vrije trap van Ramazan Cevik wordt van richting veranderd door een Dord speler. Eindelijk het verlossende doelpunt. 0-1 voor Fortuna SC na bijna een uur voetballen. Het 2de doelpunt van de kleine Belg deze competitie. FC Dordrecht trainer Harry van den Ham grijpt direct in. Moussa Kalisse wordt gewisseld voor Jessy Mayele. De oud-Fortunees is inmiddels al bezig met zijn 3de seizoen in Dordrecht.

21.24 uur: Jordie Briels doet zijn trainingspak uit. De middenvelder van Fortuna SC komt erin voor doelpuntenmaker Ramazan Cevik. De eerste wissel van onze Limburgse BVO. FC Dordrecht krijgt een goede mogelijkheid, wederom Veldwijk faalt echter, cq doelman Ferhat Kaya keept goed.

21.29 uur: Gele kaart voor Dordrecht speler Adnan Alisic (of Garry Mendes Rodriguez?). Nog 20 minuten te voetballen.

21.35 uur: Een opstootje op het veld met Fortuna SC Timothy Dreesen en FC Dordrecht speler Josimar Lima (of Lars Veldwijk?). Beide ontvangen de gele prent. De 5de en 6de gele kaart alweer van de wedstrijd die redelijk sportief blijft. Enkele supporters van FC Dordrecht reageren ludiek en tonen grote gele en rode kaartren op de tribune. Fortuna SC speler Jordie Briels ontvangt niet veel later de 7de gele kaart van de wedstrijd.

21.41 uur: Kevin Diaz wordt gewisseld. Met nog 10 minuten op de klok rent de Fransman snel richting kleedkamer, de warme douche zijn beloning van een redelijk goede wedstrijd. Zijn vervanger aan Sittardse zijde is de snelle Gevaro Nepomeceno. De thuisploeg drukt ondertussen richting het doel van Ferhat Kaya. Fortuna SC loert op de counter.De eindfase van de wedstrijd is begonnen!

21.47 uur: Met nog 3 minuten te spelen komt Fortuna SC speler Prince Rajcomar erin voor Patrick N’Koyi.

21.51 uur: 4 minuten blessuretijd. Fortuna SC is zeer dicht bij een regelrechte stunt door te winnen van FC Dordrecht. Buitengewoon knap met als beloning plek 5 (!) in de Jupiler League.

AFGELOPEN

22.00 uur: Eindstand Excelsior – Sparta Rotterdam = 2-1. Op moment van schrijven is onduidelijk wanneer de resterende wedstrijden van de 16 de speelronde in de Jupiler League daadwerkelijk gespeeld zullen worden. Wel is er een nieuwe stand bekend, voor u de nieuwe Top 8.

8. FC Volendam: 15 – 24 (+9)

22.05 uur: Fortuna SC speelt volgende week ‘de wedstrijd van het jaar’! In eigen Trendwork Arena ontvangt de BVO uit Sittard-Geleen onze Limburgse vrienden uit Maastricht. Er volgen nog 4 voorverkoopmomenten voor deze Limburgse derby.

* Zaterdag 8 december 2012: 10.00 uur en 12.00 uur;
* Dinsdag 11 december 2012: 18.30 uur en 20.00 uur;
* Donderdag 13 december 2012: 18.30 uur – 20.00 uur;
* Vrijdag 14 december 2012: 12.00 uur en 17.00 uur.

De kassa’s blijven voor en tijdens de wedstrijd gesloten. Uw kaarten (max. 4 per persoon) zijn te koop in het supportershome.

22.10 uur: Voor u een bijgewerkte Top 100 allertijden, klik hier .

22.15 uur: FortunaHome verzorgt al jaren een Most Valuable Player of the Season competitie.  Met name Ferhat Kaya, Ramon Voorn en Timothy Dreesen strijden dit seizoen voor de eer en een ludieke prijs welke we dit seizoen weer graag overhandigen tijdens een live uitzending van Radio Fortuna. Het seizoen is echter nog lang en iedereen kan nog winnen. Ook deze week kunt u uw stem weer laten gelden door de beste 5 Fortuna SC spelers tegen FC Dordrecht te mailen naar fortunahome@hotmail.com

22.20 uur: We wensen een iedereen een prettig weekend en voor de supporters die de koude in Dordrecht overwonnen een veilige terugreis. Eén van deze fans is FortunaHome fotograaf Janko Knops die zijn fotoverslag in de loop van zaterdagmorgen zal toevoegen aan dit verslag.