Fortuna Sittard – MVV Maastricht = 1-2

Er werd lang uitgekeken naar de Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en MVV Maastricht. Het lot en de KNVB beslisten dat deze speciale wedstrijd gedurende het seizoen 2012-2013 pas gespeeld diende te worden in speelronde 17. Na hedenavond is de Jupiler League dan ook exact op de helft en weet elke ploeg waar het staat.

Beide Limburgse ploegen maken in de 1 ste seizoenshelft een bijzonder goede indruk, de Limburgse derby dan ook de spreekwoordelijke slagroom op de taart.

Fortuna Sittard trainer Wil Boessen koos voor onderstaande basiself:

Kaya

Hendrickx – Dreesen – Janssen – Schroyen

Voorn – de Boer – Kruijsen

Khalouta – Nkoyi – Cevik

Opvallend: 4 Limburgers sieren de basisselectie: Janssen, Schroyen, Voorn en Kruijsen.

Aan MVV Maastricht zijde koos trainer Rene Trost voor:

Castro

Stankov – Verdellen – Knops – Labylle

Rutjes – Van Hyfte – Smeets

Schreurs – Veldmate – Esajas

Opvallend: ook aan MVV zijde 4 Limburgers in de basis: Verdellen, Knops, Smeets en Schreurs.

De Limburgse derby kenmerkte zich door veel fouten, een gruwelijk slecht veld met tomeloze inzet zeker aan Sittardse zijde. De eerste kansen van de wedstrijd waren voor de thuisploeg. Schroyen en NKoyi misten jammerlijk. Na een half uur spelen kreeg MVV Maastricht –mede door fouten aan Sittardse zijde- wat meer grip op de wedstrijd en scoorde pardoes de 0-1. Een corner en MVV verdediger Stankov bleek net wat sluwer dan Hendrickx. Tegen de verhouding in, maar desalniettemin niet minder reëel.

De 0-1 bleek ook de ruststand.

In de 2 de helft waren de 10.500 toeschouwers getuige van een mooie pot voetbal. Het tactisch verhaal werd namelijk binnen 10 seconden verpest door een fout van Fortuna verdediger Dreesen. De snelle Schreurs bleek zeer attent en stiftte een te zacht teruggespeelde terugspeelbal eenvoudig over de uitstekend keepende Kaya: 0-2.

Fortuna Sittard vocht zich terug in de wedstrijd en Schroyen groeide uit tot de man van de wedstrijd. De linksback creëerde zichzelf 4 a 5 goede mogelijkheden. Zijn schot in blessuretijd had de gelijkmaker kunnen zijn.

De score eerder deze wedstrijd was 1-2 geworden door een geweldig mooie goal van NKoyi die het leer vanaf 20 meter met zijn linkervoet in de uiterste hoek krulde.

Na 90 minuten spelen de 1-2 op het scorebord. Terecht? Tsja, de meeste Maastrichtenaren zullen de algemene Nederlandse opinie niet delen. De overwinning was echter ook niet gestolen, Fortuna Sittard creëerde zich namelijk een aantal goede mogelijkheden, vocht voor elke meter maar ontbrak simpelweg net dat laatste beetje geluk of kunde. Onze felicitaties deze editie dan ook naar MVV Maastricht dat zonder één enkele uitgespeelde kans, wel weet te winnen van Fortuna Sittard. 1-2 en het Limburgse publiek de grote winnaar.

Een vol stadion en voor u een eerste foto bijdrage van deze Limburgse derby van de hand van FortunaHome fotograaf Leo Everard .

Volgende week speelt Fortuna Sittard haar laatste wedstrijd van 2013. Op 21 december 2012 spelen we een uitwedstrijd tegen AGOVV Apeldoorn. Nieuwe kansen op een overwinning. Uw MVP 12-13 stem kunt u laten gelden door uw Top 5 van Fortuna Sittard spelers te mailen naar fortunahome@hotmail.com o.v.v. MVP12-13 FSCMVV. Voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier .