Fortuna aangeslagen: 0-2

In het seizoen 2015-2016 is het voor ploegen in de Jupiler League niet mogelijk om te degraderen. Maar goed ook, want anders was het treffen tussen Fortuna Sittard en Almere City FC op voorhand ongetwijfeld bestempeld als een degradatieduel.  De nummer 17 tegen de nummer 19.

In Sittard-Geleen kan het seizoen dan wel als verloren beschouwd worden, zonder dreiging van een acuut faillissement noch een degradatie mogelijkheid kan er technisch bezien achter de schermen in alle rust gebouwd worden aan een beter team voor komend seizoen. Hopelijk dat de tussentijdse komst van Jens van Son (gehuurd van Roda JC) in dit kader bezien kan worden. De 28 jarige middenvelder kent een meer dan uitstekend CV en de verwachting dan ook dat zijn komst een positieve uitwerking zal hebben op de prestaties van onze club. Of de Brabander hedenavond tegen Almere City FC reeds zijn opwachting kon maken in het geel en groen van Fortuna Sittard was lang de vraag. Reikhalzend werd dan ook uitgekeken naar de basiself van trainer Ben van Dael.

Kaya

Dengering – Mares – Janssen – Schroyen

Saddiki – Briels – Loen – Mert – Ospitalieri

Hutten

Reserves: Daniels, Vankan, Lekesiz, Roumen, de Man, Fafiani en Belkassem

Het antwoord op de prangende vraag was dus nee: Jens van Son bleek al vroeg in de middag niet speelgerechtigd. Desondanks begon Fortuna Sittard met veel vertrouwen aan het duel met de nummer laatst van het betaalde voetbal. Gesterkt door de wetenschap dat het eerder dit seizoen reeds wist te winnen van de ploeg uit Flevoland (0-3!) werd fel van leer getrokken. Uiteraard niet vooraleer stadsprins Sander de aftrap mocht verrichten. In zien keilzog prins Ted. Een drievoudig Alaaf op zijn plaats.

De eerste kans van de wedstrijd liet niet lang op zich wachten en was enigszins verrassend genoeg voor de in het rood en wit acterende uitploeg. Doelman Ferhat Kaya welke een goede pot keepte weigerde echter vroeg te capituleren. Ook Fortuna Sittard zette haar stempel, aanvallend bezien, direct op de wedstrijd en zo ontspon zich voor het oog van 1202 toeschouwers een redelijk aantrekkelijk duel. Een foutenfestival weliswaar, maar de kansen regen zich aan één als parels om een snoer. Almere City FC knalde in de eerste helft op de lat, Fortuna Sittard werd een duidelijke penalty (hands) onthouden. Met fases probeerde beide teams het verschil te maken maar in het duel tussen de lamme en de blinde vielen gedurende de 1 ste helft geen doelpunten.

Na rust speelde Fortuna Sittard richting eigen aanhang en kende voor het uur verstreken was een goede periode. De druk vol op de doelmond van Agil Etemadi, Almere City FC nummer 1.  Afstandschoten en de paal na een welbekende flank actie van Joeri schroyen stonden een 1-0 voorsprong in de weg. Almere City FC kende ook in deze fase haar gevaarlijke doelpogingen en wist zich goed onder de druk uit te voetballen. Sterker nog, de gevaarlijkste kansen bleken voor deze avond voor de uitploeg. Een bal binnenkant paal, Ferhat Kaya waren ‘debet’ aan een goal voor de Flevolanders. De 0-1 vciel dan toch en wel in de 67 ste minuut. Een dekkingsfout eerste klasse, een knappe redding van doelman Ferhat Kaya en de pech dat het leer net verkeerd voor de voeten belande van Boldewijn welke het Sittards cadeautje van harte afmaakte. Een fikse tegenslag welke echter nog niet dodelijk bleek. De hoop bleef aan Limburgse zijde, maar teveel spelers bleken deze vrijdagavond ondermaats. Dennis Dengering, Dries Saddiki, Muhammed Mert, Yoeri Loen, Marco Ospitaliere. Het rijtje met losers deze wedstrijd simpelweg te lang. De 0-2 in de 73 ste minuut van de voeten van Kip was de nekslag. Een prachtige goal overigens waardoor de complimenten en de zege deze editie uitgaan naar Almere City FC. Het kan verkeren in het voetbal.

Komende maandag speelt Fortuna Sittard alweer haar volgende competitiewedstrijd. In eigen stadion wacht het treffen met Helmond Sport. De wedstrijd tegen de Brabantse opponent werd eerder afgelast vanwege vrieskou. Wat het zal worden, laten we eens gek doen en gokken op een 2-0 overwinning. Fortunees Ferry de Regt dan overigens weer van de partij. De verdediger welke hedenavond ontbrak vanwege een schorsing. Ook Jens van Son. De wedstrijd Fortuna Sittard – Helmond Sport is voor een ieder toegankelijk en begint om 20.00 uur. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Voor nu een prettig weekend.

De foto’s van deze wedstrijd werden voor u verzorgt door Leo Everards. Een hobby fotograaf welke u voor een goede prijs kunt vastleggen voor al uw feestjes en bralpartijen. Voor meer info over zijn hobby, verwijs ik u graag naar zijn website .