Fortuna dames zorgen voor vuurwerk!

Mijn naam is Glynis Vromen  ik  ben 23 jaar,speel altijd met nummer 3 en meestal als centrale verdediger. Ik ben mijn voetbalcarriere begonnen bij de jongens van sv Heerlen. Op mijn 16e heb ik de overstap gemaakt naar de vrouwen van RKTSV. Na  een kort verblijf bij Roda jc, ben ik weer teruggekeerd op het oude nest. Sinds dit seizoen speel ik bij Fortuna Sittard. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als kapster en nagelstyliste. Als iemand klant wil worden hoor ik het natuurlijk graag!;-).


Fortuna Sittard – Be Quick 28 4-0

Vandaag stond de wedstrijd tegen laagvlieger Be Quick op het programma. Een wedstrijd die gewonnen moest worden. Enerzijds om definitief afstand te nemen van een rechtstreekse degradatieplaats anderzijds om de aansluiting met de subtop te vinden. Ondanks enkele mogelijkheden in de beginfase duurde het ruim een kwartier alvorens wij voor het eerst konden juichen.Na goed doorzetten van Colette, omspeelde deze de keepster en scoorde beheerst 1-0. Even later was het opnieuw raak een mooie combinatie tussen Shirley en Liv werd door laatstgenoemde beheerst afgemaakt 2-0. Be Quick kon hier aanvallend nauwelijks iets tegenover stellen. Ondanks enkele mogelijkheden voor ons komt er geen verandering in de stand en gaan we met 2-0 rusten.

Na rust duurt het ongeveer een kwartier alvorens wij op 3-0 komen. Shirley weet vanaf de rechterkant Liv te bedienen, in eerste instantie kan de keepster nog redding brengen, maar Annika scoort vanuit de rebound 3-0. De wedstrijd lijkt beslist,maar even later krijgt Shirley een rode kaart. Be Quick toont nu iets meer aanvallende inspiraties, maar kan nauwelijks gevaarlijk worden. De spaarzame afstandsschoten zijn steeds een prooi voor Katja. In de slotminuut laat Simone, na een prima onderschepping van de bal, op schitterende wijze vanaf een meter of dertig de 4-0 aantekenen.
Ondanks dat het niet onze beste wedstrijd was hebben wij beide doelstellingen behaald; afstand genomen van de degradatieplaatsen en opgeklommen naar de zevende plaats. De volgende doelstelling is oprukken naar een Championsleague plaats DTS is gewaarschuwd. Come on you girls in green! Op naar een plek waar wij thuishoren; de topdrie!

> F> ddd

Brron: Glynis Vromen voor FortunaHome, veldfoto’s van onze huisfotograaf Janko Knops.