Fortuna heeft zin in Volendam!

Fortuna Sittard kent dit seizoen een ongekend spannende openingsstart.  Het heeft in de eerste drie wedstrijden alle in het voetbal te behalen resultaten al meegemaakt. Op bezoek bij FC Den Bosch werd het 2-2, thuis tegen Achilles ’29 werd een 2-0 voorsprong teniet gedaan door Achilles ’29 en werd met 2-4 verloren. Afgelopen vrijdag won Fortuna met 0-2 bij Helmond Sport. De eerlijkheid gebied daabij te vermelden dat we ook makkelijk drie keer hadden kunnen winnen (penalty maken tegen DB en laatste kwartier tegen Achilles normaal voetballen), of drie keer hadden kunnen verliezen. Feit is dat de Sittardse ploeg tegen erkende middenmoters heeft laten zien voetballend prima mee te kunnen. Met name voorin hebben de Geel-Groenen zich prima versterkt. Inmiddels hebben Gökhan Lekesiz (gekomen van MSV Duisburg) en Lars Hutten samen al vijfmaal doel getroffen.

Fc Volendam: trots koploper
FC Volendam zal er dit jaar ongetwijfeld veel aan gelegen zijn om wederom een rol van betekenis in de Jupiler League te gaan spelen. De start was in ieder geval uitstekend. In de eerste drie wedstrijden van de nieuwe competitie behaalde debuterend hoofdcoach Molenaar het maximale aantal van 9 punten met zijn ploeg. Na een fraaie 1-4 uitzege bij degradant NAC Breda werden ook FC Den Bosch (2-0) en FC Dordrecht (1-3) verslagen, waardoor de Volendammers koploper zijn.

Na het vertrek van Hans de Koning staat de selectie van FC Volendam dit seizoen onder leiding van oud-speler Robert Molenaar. Behalve Molenaar keerden nog twee oud-gedienden terug naar het Kras Stadion: aanvaller Jack Tuyp (tussen 2006 en 2013 goed voor maar liefst 97 Volendamse doelpunten) tekende in mei voor de derde keer in zijn carrière bij FC Volendam en ook de 32-jarige Kees Kwakman maakt dit seizoen zijn comeback in het oranje shirt. Tegenover de komst van Tuyp en Kwakman staat het vertrek van (o.a.) Ludcinio Marengo (ADO Den Haag), Brandley Kuwas (Excelsior) en clubtopscorer Kevin Brands (NAC Breda). Verder verliet ook Raymond Fafiani het vissersdorp in de zomerstop. Voor de kersverse Fortunees, die tegen Helmond Sport zijn competitiedebuut maakte, zal de wedstrijd van maandagavond er dus een met een speciaal tintje zijn.

In Dordrecht zat Rafik el Hamdi zijn wedstrijd schorsing uit en was Jermano Lo Fo Sang geblesseerd. Beiden zijn maandag weer beschikbaar. Gijs Luirink, Raoul Esseboom, Guyon Philips en Nick Zeijlmans zijn nog niet inzetbaar.

Fortuna Sittard: Klaar voor een sportieve doorbraak?
Deze wedstrijd is uiteraard niet alleen bijzonder voor Fafiani, de BVO Fortuna Sittard en haar loyale achterban snakken naar signalen dat het de betere kant op gaat. Een thuisoverwinning tegen de koploper (live op tv) zou niet alleen zo’n signaal zijn, het zou ook voor een dosis zelfvertrouwen zorgen bij de spelers en, zeker niet onbelangrijk, eindelijk weer een thuisoverwinning kunnen opleveren. De Sittardse fans zijn namelijk thuis nu niet echt verwend. (Gokje: iets van 1 overwinning op 25 thuis wedstrijden?).

Goed, laten we niet te hard van stapel lopen. Het affiche is in ieder geval aantrekkelijk, het spel is dat bij vlagen zeer zeker ook , maar Fc Volendam is toch echt de grote favoriet na de prima overwinningen tegen NAC Breda en Fc Dordrecht. Met twee ervaren spitsen die op een slechte dag nog altijd het netje weten te vinden is onze gelegenheidsachterhoede in iedergeval gewaarschuwd. Hier staat tegenover dat ook Fortuna Sittard met enig vertrouwen kan stellen dat het elke wedstrijd twee goals heeft gemaakt. Een doelpuntrijke wedstrijd is dus niet uitgesloten!

Let’s get ready to rumble!
De wedstrijd tegen FC Volendam begint aanstaande maandag om 20.00u. Allard Lindhout is maandag de arbiter van dienst. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Dobre en Ozinga. De kassa’s van het Fortuna Sittard Stadion zijn geopend vanaf 19.00 uur en het gezellige Supportershome (gratis entree, ingang aan hoofdtribune zijde) is vanaf 18.00 uur weer geopend voor alle fans. Muziek, sfeer en een lekkere Alfa staan op jullie te wachten!

kiprich