Fortuna laat niks heel van Helmond

Op een doordeweekse maandag stond de wedstrijd Fortuna Sittard – Helmond Sport op de agenda. Een inhaalwedstrijd, eerder dit seizoen afgelast vanwege vrieskoude. In het Fortuna Sittard stadion volgden 1.000 toeschouwers hun hart. Fortuna Sittard speelt al lang niet meer mee voor de prijzen en een meer dan grijs seizoen tekent zich af voor de (voormalige) trots van de Westelijke Mijnstreek. Als dan voor de wedstrijd het TGV (sfeergroep binnen Fortuna SC) ook nogmaals een actie afkondigt om later op de reeds lege tribunes te verschijnen, moge het duidelijk zijn: onze club verkeerd in zwaar weer.

Om het gedeukte blazoen enig aanzien te geven wist onze technische staf vlak voor het sluiten van de winterse transferwindow zich te versterken met  twee spelers van Roda JC. Nayib Laghouireh was deze maandagavond nog niet speelgerechtigd. Jens van Son wel en de middenvelder gaf hedenavond meteen zijn visitekaartje af. Rustig aan de bal, controlerend en 90 minuten in controle.

De basiself van trainer Ben van Dael, met enkele drastische maatregelen:

Kaya

Ospitalieri- De Regt – Janssen – Schroyen

Briels – Van Son – Mares – Mert

Lekesiz – Hutten

Bank: Daniels, Dengering, Vankan, Belkassem (88), Saddiki (83), Loen (60), Fafiani

Scheidsrechter van den Heuvel floot om 20.00 uur zijn fluit ten teken van aanvang en Fortuna Sittard begon met veel beleving aan de wedstrijd. Eén en ander resulteerde binnen het kwartier in twee opgelegde kansen voor spits Gokhan Lekesiz. De 3 de kans van de wedstrijd was raak. In de 18 de minuut van de wedstrijd gleed Lars Hutten de voorzet van ‘gelegenheid’ rechtsback Marco Ospitaliere tot doelpunt. Met gevaar voor eigen leven want de aanraking met de rechterpaal was onvermijdelijk. Inzet loont en de 1-0 meer dan terecht!

Helmond Sport zette na de vroege achterstand aan, maar met name het verdedigende blok Ferry De Regt/ Roel Janssen stond als een huis. Er bleek geen doorkomen aan hoewel sporadisch het uitvak opveerde na weer een mislukte aanval. Fortuna Sittard, welke vroeg in de 1 ste helft tijd ging rekken haalde met speels gemak de rust en de thee in Sittard-Geleen smaakte goed. Zo bleek, want in de 2 de helft kwam de Limburgse thuisploeg geen moment in gevaar. Gokhan Lekesiz kreeg en creëerde zich kans na kans maar op wonderlijke wijze kwam de Duitser deze avond maar niet tot scoren. Zijn 6 de kans (!) van de wedstrijd eindige op de 11 meter stip. Bruut neergehaald door Helmond spelers Cortie, kon scheidsrechter van de Heuvel niet anders beslissen het leer op de stip te leggen.

Het buitenkansje voor aanvoerder Roel Janssen werd verzilverd en de wedstrijd na 73 minuten definitief gespeeld. Joeri schroyen zijn goal in de 82 ste minuut was mooi. Ja, weer een typische Joeri goal. Klasbak.

Het had nog erger kunnen worden voor de Brabantse opponent maar met 3-0 einduitslag kon iedereen leven. Op Gokhan Lekesiz na dan, ook zijn 7 de en 8 ste kans gingen er namelijk niet in.

Fortuna Sittard speelde frank en vrij en met vlagen werd goed voetbal getoond. Grote complimenten voor Jens van Son, maar man van de wedstrijd deze avond toch echt Luc Mares. 19 jaar en al zo goed kunnen voetballen…..heerlijk!

Komende vrijdag speelt Fortuna Sittard haar 23 ste competitiewedstrijd van het seizoen. Speelronde 24 brengt ons naar Volendam. Een lastige uitwedstrijd deze ‘carnavalsvrijdag’. Radio Fortuna SC verzorgt voor u weer een live radioverslag dus u hoeft niks te missen. Tot dan.

Foto’s van deze wedstrijd zijn genomen door hobby fotograaf Leo Everard. Dank je we kerel. Voor meer van zijn kunsten verwijzen we u graag naar zijn website . Uiteraard is Leo voor een Fortuna prijsje in te huren voor elke klus. Liefst niet op een speeldag :).