Fortuna op weg naar weer een zege in Maastricht

Zondag is het eindelijk tijd voor de derby tegen MVV Maastricht. De laatste nederlaag in Maastricht dateert alweer uit 2011. Het is aan de mannen van Sunday Oliseh om weer één of meer punten uit Maastricht mee te nemen. De sjengen, die zondag hun 115 jarig jubileum vieren zullen kosten wat kost drie punten willen pakken. De perfecte gelegenheid voor Fortuna om revanche te nemen voor de thuisnederlaag eerder dit seizoen. Op het moment van schrijven (28/3) zijn er ruim 5000 kaarten verkocht. Aangezien de kassa’s van de Geusselt open zijn zondag rekent MVV op een bijna uitverkocht stadion. Het is aan de hondstrouwe aanhangers van Fortuna om net als de laatste jaren vocaal de boventoon te voeren.

Voor de winterstop was MVV ijzersterk in eigen stadion. Alleen Venlo en Volendam wisten de punten mee naar huis te nemen. Alle andere ploegen keerden met lege handen huiswaarts. Na de winterstop gaat het wat minder soepel in de Geusselt. Ondanks dat MVV niet heeft verloren in eigen stadion zullen de gelijke spelen tegen Achilles, NAC, Eindhoven en Almere als nederlagen hebben gevoeld. Fortuna zal gesteund door 493 Fortunezen ervoor gaan om MVV de derde thuisnederlaag te bezorgen.

MVV Maastricht

De Maastrichtenaren, die meedraaien in de subtop van de Jupiler League, beschikken over een complete selectie. Aan de kant van MVV zien we maar liefst vier bekende gezichten: Nys, Schroyen, Guvenc, en Nkoyi hebben allemaal het geel-groen vertegenwoordigd in het verleden. Twee weken geleden konden alle ex-Fortunezen rekenen op een basisplaats in het competitieduel tegen Telstar. Topscoorder Thomas Verheijdt lijkt zijn basisplaats verloren te hebben aan Patrick Nkoyi. Schroyen wist dit seizoen al acht keer het net te vinden. Ook was hij negen maal de gever van de assist. Aan Braun de taak om te zorgen dat Schroyen deze indrukwekkende cijfers niet kan verbeteren. Verwachte opstelling MVV: Geens, Labylle, Kuipers, Pereira, Ciranni; Ippel, Schroyen, Nys, Nwakali; Nkoyi, Guvenc.

Fortuna Sittard

Ook Sunday Oliseh lijkt over een volledig fitte selectie te kunnen beschikken. Keeper Santos traint weer volop mee en zal naar alle waarschijnlijkheid gewoon het doel verdedigen in de derby. Ook middenvelder Smeets is op de weg terug en zou zomaar weer deel uit kunnen maken van de wedstrijdselectie. De ogen zullen vooral gericht zijn op Bassan, de vleugelspeler liet de laatste weken zien dat hij over veel kwaliteiten beschikt. Bassan zal met regelmaat oog in oog komen met Schroyen en Labylle. De aanvallende linkervleugel van MVV vraagt erom dat Bassan ook in verdedigend opzicht zijn mannetje zal moeten staan. Wie op het middenveld zullen starten aan de zijde van Fortuna is de vraag. Briels, Hadzjiev en Saba zullen voor twee plekken op het middenveld moeten strijden. Mijn verwachting is dat Oliseh kiest voor Briels en Hadzjiev. Verwachte opstelling Fortuna: Santos, Braun, Schuurs, De Regt, Ospitalieri; Briels, Hadzjiev, Vlijter; Bassan, Stokkers, Dianessy.