Fortuna Sittard – Almere City FC = 0-0

Er is niks makkelijker dan het analyseren van een wedstrijd. Coach Wim Dusseldorp deed alles goed, Almere heeft een leuke rechterflank met een uitblinkende nummer 17, de doelman van die gasten ken keepen en Fortuna Sittard verzuimde met name de eerste helft te scoren.

Ramon Voorn maakte in de 48ste minuut het verschil. Morgen te gast bij Radio Fortuna –tussen 14.00 en 16.15 uur-, vandaag de schlemiel van Fortuna Sittard. Bredero had gelijk: het kan verkeren.

FH geniet weer van de wedstrijd spanning

De sjaal vlogen weg

John Linford and son on the N-side

Fortuna Sittard begon fris van de lever aan de wedstrijd. Trainer Wim Dusseldorp koos voor:

Wintjens

Wagemakers – Geenen – Janssen – Schroyen

Scheelen – Ricksen – Voorn – Diaz – Stolte

Hoesen

De eerste minuten van de wedstrijd was het Almere die brutaal de wedstrijd probeerde te domineren. De aanvallen van de in het rood-wit acterende tegenstander bleken echter voorspelbaar voor de fragiele verdediging van Fortuna Sittard.  Rick Geenen is geen centrale verdediger, Roel Janssen kan niet voetballen, Joeri Schroyen speelt onder hoogspanning.

Dat juist in de 11de speelronde Fortuna Sittard voor het eerst de nul weet te houden is echter een positief gegeven. Het zegt wel iets over de kracht van Almere City.

Toegejuicht door John Linford en Harrie Gommans was het Fortuna Sittard dat binnen 15 minuten de wedstrijd domineerde. Elke fatsoenlijke aanval begon bij Wouter Scheelen. De Belg is voor Fortuna Sittard begrippen onaantastbaar goed. De scherpte voorin ontbrak jammerlijk en als je niet weet te scoren is 0-0 een maximale score.

Voor rust creëerde Fortuna zich 4 goede kansen, Almere City bleek een sparringpartner en met de volgende 45 minuten naar Noord toe, leek alles kippetje, eitje. Schijn bedriegt, zo ook deze avond in een redelijk gevuld stadion.

Ramon Voorn…..love him, hate him. Zijn 2de gele kaart betekende het einde van Fortuna Sittards dadendrang. De overtreding kunt u morgen bespreken tijdens Radio Fortuna. Stem af op deze nu reeds legendarische uitzending want ook wij webbies hebben nog wat leuks in petto. 14.00 uur, afstemmen mannen.

Goed, de 2de helft was redelijk. Aangemoedigd door een fanatiek thuispubliek op Noord hing een stunt in de lucht. Wouter Scheelen, Wouter Scheelen. We kunnen er een boek over schrijven, wat een voetballer!

Niet genoeg voor de overwinning, wel genoeg voor een puntje. Na 90 minuten spelen dan toch de teleurstelling. Almere City was niet zo goed……

De foto’s van dit verslag zijn gemaakt door FortunaHome fotograaf Leo Everard , dank je wel ze zijn weer supermooi. Uiteraad kunt u dit weekend ook uw MVP stem weer laten gelden. Hoe? Simpel door 5 namen door te mailen naar fortunahome@hotmail.com

Bron: www.fortunahome.com , webmaster LINFORD