Fortuna Sittard frustreert alles en iedereen: 0-1

Helaas. Stilte.  Zwijgen en op de lip bijten.  Er zijn helaas geen goede woorden voor het sportieve drama  dat zich op vrijdagavond voltrak.  In een bijzonder slechte wedstrijd wist Fortuna Sittard geen enkele kans te creëren en de nederlaag in dat opzicht terecht.  Poe. Dit wordt geen leuk stukje…

Op vrijdagmiddag in Café de Gats wijst nog niets op het aankomend drama dat zich deze dag zal voltrekken. De sfeer is buitengewoon goed en het “Nao Veure Fortuna” schalt zelfs over de markt. Een kleine 40 Fortuna supporters drinken op de goede afloop die natuurlijk vandaag haar hoogtepunt zal bereiken als het nietige Veendam op ons gras mag komen spelen. Uw webmaster maakt zich licht zorgen over deze houding. In de afgelopen weken heeft die geprobeerd het eufemisme binnen de Fortuna scene wat te temperen.  Op Dinsdag 23 maart voorspelde ik hoe het einde van de competitie zou gaan uitzien. Ik voorspelde dat Fortuna 30 punten zou halen en onze concurrentie 29. Ook voorspelde ik dat deze competitie op de laatste dag beslist zou worden en dat eenieder deze dag alvast vrij kon gaan houden. Smalend werd er gelachen. Ik zou meer verstand van economie hebben dan voetballen. Dat is ook zo, maar blijkbaar is mijn voetbal inzicht nog altijd beter dan de geel-groene kijk die menigeen binnen Fortuna Sittard heeft.  Voor mensen die het nog eens willen lezen, het  stuk staat hier . Tja. Laat ook maar. Ik wou eigenlijk niet dat ik gelijk zou gaan krijgen. Bah.

Enfin. De sfeer was voorafgaande de wedstrijd dus nog positief te noemen. Het stadion was zeer goed bezet, een lekker lentezonnetje aan de blauwe hemel  en de sfeeractie op Noord maakte het er alleen maar beter op. De fans gingen er eens goed voor zitten. Helaas. Nog voordat de fans allemaal zaten lag de bal al in het doel. Na 15 seconden kreeg Fortuna in het duel van het seizoen al een penalty tegen. Erg makkelijk gevallen en hem niet geven was zeker ook een optie, maar de scheids deed het wel: 0-1. Hiermee is meteen de wedstrijd sportief gezien samengevat. Fortuna was namelijk geen seconde bij machte om enige druk op de goal van Veendam te ontwikkelen. Geen opstomende Simone, Kotbani? Deed die eigenlijk wel mee? Gommans, had die nu weer die blessure? Hallo Di lalllo…zucht. Ik ga geen spelers afzeiken, dat zit niet in mijn aard, maar frustrerend is het wel. Goed. Laat me het ander dieptepunt nog ff snel noemen. De rode kaart van de Boer. Zo. Dat genoemd hebbende wil ik deze wedstrijd meteen gaan vergeten.

Wat ik helaas niet kan vergeten is de stand op de ranglijst.  Feit is dat dit team  terecht op degraderen staat. Dat ligt niet aan de scheidsrechter, niet aan de KNVB  en zeker niet aan de fans. Wel aan de falende technische staff en de matige kwaliteit van de spelers.  Met geen enkele uitoverwinning dit seizoen en thuisnederlagen tegen teams als Emmen, Eindhoven en Veendam verdien je het eigenlijk ook niet om betaald voetbal te mogen spelen. It’s that simple.

Zucht. Natuurlijk willen we dat onze club er in blijft en we hebben het nog zelf in de hand. Winst in Zwolle betekent volgend jaar weer betaald voetbal in Sittard. Bij een gelijkspel wordt het link. Als Oss wint in Maastricht, en dat is helaas wel een mogelijkheid, dan moet Telstar al geen punt meer gaan pakken tegen het op zuinig spelende Eindhoven. Poe. De statistieken en scenario’s duizelen me door het hoofd maar waarschijnlijk is de conclusie dat het betaald voetbal in Sittard door Mvv wordt bepaald het meest logisch. Wij winnen namelijk normaliter niet in Zwolle en Telstar wint van Eindhoven. Mvv zal moeten winnen. Bryan en Tommie..jullie mogen aan de bak mannen.

Wat resteert is de laatste vraag. Moet ik nu mee naar Zwolle of niet? Voor mij is dat een heel simpel antwoord. Indien we erin blijven wil ik dat graag vieren met de eigen Fortunafans en indien we degraderen c.q. failliet gaan..dan wil ik dat verdriet ook samen met mijn Fortuna fans delen.  Het antwoord is dus niet of we gaan..maar hoe laat.  Navraag bij de supportersvereniging leerde me dat om moment van schrijven er 1,5 bus vol is. Een  Fortuna onwaardig aantal uiteraard, daar we mi het uitvak vol moeten hebben. 600 man moeten er gewoon zijn in Zwolle. Basta. Voor volk en vaderland.. voor Sittard & Geleen en voor het behoud van onze gezamenlijke liefde: Fortuna Zitterd!

Webmaster Kiprich


De sfeer voorafgaande de wedstrijd was prima!


alhoewel er wel spanning op de gezichten af te lezen was (leuke vlag op dat ronde ding trouwens)


Met Brand en god’s hulp moet het lukken… poe..waar is die trouwens als je hem nodig hebt?

zo hoort voetbal te zijn…. daar kan Ajax en Feijenoord nog een voorbeeld aannemen…

een voorzichtig optimisme bij onze Camille


speciale blonde in de aanbieding

in en rond het stadion was het voorafgaande aan de wedstrijd goed vertoeven

lekker sfeertje (hier nog wel)

met redelijk gevulde tribunes

De North stand!!


en zelfs Zuid was publiek..

De familie Rooie J en friends

De North stand blijft echter het meest sfeervol


Come on Zitterd

CFS in da House

en Tifo United ook natuurlijk


en beginnen maar..zucht


Fortuna bakt er niks van


ziet ook Brian..die het volgende week beter mag doen

Een angstig Fortuna wordt afgetroefd op inzet… ons enige wapen

Frustratie in de 1e helft al


ff rust indrinken in de rust


bewaar die maar goed, het kon wel eens de laatste scc ooit zijn…


0-1.. de teleurstelling overmant de spelers…


en de fans… mijn god wat een ellende


geen woorden voor….

triestig….

time is running out….