Fortuna Sittard slachtoffer van diefstal

Winterstop en de kerstvakantie: een paar dagen vrij voor de commerciële afdeling, administratie en jeugdopleiding waren afgelopen week ruim voldoende om inbrekers de gelegenheid te geven rustig hun slag te slaan.

Het zou zomaar een aflevering kunnen zijn uit een nieuwe reeks, Flikken Sittard, maar niets is minder waar. De kantoren van Fortuna Sittard bevinden zich, volgens planning nog een kleine twee maanden, aan de Sportcentrumlaan in Sittard, waar sinds het vertrek van het Fitland Hotel buiten normale werktijden weinig tot niks meer te beleven is.

“Van zondag 28 december tot afgelopen vrijdag is niemand op kantoor geweest, dus de inbrekers hebben ongestoord hun slag kunnen slaan”, zegt de medewerker. Het is daardoor onbekend wanneer de inbrekers binnen zijn geweest. Wel is er aangifte gedaan bij de politie. Volgens de medewerker is het niet de eerste keer dat er is ingebroken. “Het is een afgelegen terrein. We hebben de gemeente meermaals verzocht om extra verlichting aan te brengen of om de slagbomen te sluiten.”

Fortuna Sittard verhuist halverwege februari naar Sportcentrum Het Anker in Buchten. “We zitten nu in dubio. Of alles nieuw kopen of wachten tot de verhuizing.”

Het is niet bekend op welke dag de inbrekers afgelopen week toesloegen en 5 wasmachines, 2 computers, 1 beamer en een LCD-scherm meenamen. Samen goed voor een schadepost van rond de 10 mille.

Fortuna SC, Harald