Fortuna treft uitgespeeld Eagles in volgende finale

Fortuna lijkt niet te stoppen. Afgelopen maandag werd ook Helmond Sport met speels gemak verslagen. Aanstaande vrijdag speelt Fortuna een hele belangrijke wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Achtervolgers NEC en Jong Ajax treffen elkaar namelijk op de Toekomst, wat betekent dat minimaal één van Fortuna’s achtervolgers punten gaat laten liggen. Voor Fortuna lijkt een overwinning van Jong Ajax of een gelijkspel het beste scenario. Natuurlijk moet Fortuna zelf wel winnen van Go Ahead. De Eagles zijn bezig aan een dramatisch seizoen en staan op de zestiende plaats. De laatste weken was Go Ahead Eagles eindelijk iets beter in vorm, maar afgelopen maandag werd er 1-0 verloren van hekkensluiter Jong FC Utrecht. Daarmee lijkt het seizoen voor de Eagles definitief afgelopen.

Winnen op de Adelaarshorst, dat is voor Fortuna geen gemakkelijk taak. Sinds 2003 won Fortuna slechts één keer aan de Vetkampstraat. Wel was dat de laatste keer dat Fortuna op bezoek ging bij de Eagles. In 2015 won Fortuna met 0-2. Weet Fortuna, gesteund door een vol uitvak, vrijdag opnieuw te winnen in Deventer?

Go Ahead Eagles

Waarom de ploeg uit Deventer zo’n dramatisch seizoen kent, is voor niemand duidelijk. Op papier beschikt trainer van Staa over een prima selectie. Schenk, Overgoor, Bruno Andrade, Hendriks en Langedijk zijn voorbeelden van Go Ahead spelers die in het verleden zichzelf bewezen hebben in de Jupiler League of de Eredivisie. Verwachte opstelling Go Ahead Eagles: Stevens, Buwalda, Schenk, Ketting, Hettinga; Overgoor, Suk, Stans; Nemane, Andrade, Hendriks.

Fortuna Sittard

Aan de kant van Fortuna ontbreken in ieder geval Vlijter en Dianessy. Het meespelen van Vidigal en Cantwell is nog onzeker, beide zijn op de weg terug. De verwachting is dat beide spelers in ieder geval wel op de bank plaatsnemen. Spits Stokkers ging tegen Helmond uit voorzorg naar de kant, maar is naar verwachting vrijdag gewoon wedstrijdfit. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Özer, Essers, Schuurs, Dammers, Pinto; Smeets, Kojic/Cantwell; Semedo, Hutten, Askovski/Vidigal; Stokkers.