Fortuna verslaat kampioen VAE

Fortuna heeft een tot op heden uitstekende voorbereiding een goed vervolg gegeven. De kampioen van de Emiraten werd met 3-2 verslagen. De eerste 60 minuten werden gespeeld met het ’tweede elftal’. Vanaf de 40ste minuut moest Al-Jazira het doen met tien man. De gemoederen liepen bij de ploeg van Henk ten Cate hoog op na de rode kaart, hetgeen de scheidsrechter ertoe deed besluiten de wedstrijd tijdelijk te staken. Het tweede elftal sloot de eerste 60 minuten met een 3-1 overwinning af. De doelpunten werden gemaakt door Tinnemans, Semedo en Stokkers.  Alleen proefspeler Semedo en aanvoerder Schuurs bleven in het veld staan. De beoogde basiself verloor de resterende 30 minuten met 0-1.

Opstelling tot 60e minuut: Van de Walle, Essers, Schuurs, Heerings, Avkovski; Tinnemans, Malsa, Rau; Semedo, Kourouma, Stokkers.

Opstelling resterende 30 minuten: Santos, Braun, Schuurs, Dammers, Ospitalieri; Saddiki, Smeets, Vlijter; Semedo, Vigidal, Dianessy.

Volgende week vrijdag neemt Fortuna het op tegen degradant Achilles’29.