Fortuna wint met 5-1 van Griekse nr.5 : Aris Thessaloniki

Woensdag 3 juli speelde Fortuna Sittard de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De tegenstander van de avond Aris Thessaloniki, dat afgelopen jaar vijfde werd in de Griekse Super League.  Aris kwam maandag aan in Nederland, maar werkte dinsdag pas de eerste twee trainingen af. Woensdag begaf  de ploeg van trainer Savvas Pantelidis richting het zuiden van ons land om hun eerste oefenwedstrijd te spelen tegen Fortuna Sittard.

Bij Fortuna Sittard druppelen langzaam de nieuwe spelers binnen. Nieuwe spits Rasmus Karjalainen en de dinsdag gepresenteerde rechtsback Felix Passlack maakte in Brunssum nog geen onderdeel uit van het team tegen Aris, net zoals keeper Alexei Koselev die samen met Dianessy en onze finse spits langs de lijn stonden. In de basis stonden wel de nieuweling Patrik Raitanen en de testspelers Amiot, Benteke en Laursen.  Dat leverde de volgende startformatie op: Jûg – Pinto – Amiot – Raitanen – Essers;  Ioannidis – Smeets – Diemers en  Benteke – Ciss  – Laursen.

De bank werd gevormd door Ninaj – Heerings- Mehanovic – Donkor – Dobos – Ugur – El Ablak – Bo Breukers – Zeka – Wehking.  Misschien was de bankplaats van Heerings nog wel het meest verrassend, waarbij ook de afwezigheid van Ciranni (Moeskroen) tot geruchten zorgde.

In de eerste helft, zeker het eerste deel ervan speelde Fortuna Sittard een leuke pot. De eerste looplijnen werden zichtbaar, waarbij de twee aanvallende testspelers Benteke en Laursen een goede indruk maakten.   Na een twintigtal minuten betaalde dit zich binnen vijf minuten uit in drie prima goals; 1-0 door de testspeler Benteke, 2-0 door een benutte pingel van Diemers en weer Benteke die de  3-0 aantekende. De Grieken speelde zeker  niet slecht en scoorde voor rust de  terechte 3-1.

Na rust bleef Diemers – met een ijsbeentje?- achter in de kleedkamer.  Het was een voorbode van talrijke wissels aan beide kanten.  Zo mochten Dobos, Zeka, Ugur, Mehanovic, Donkor, El ablak, Wehking en Heerings ook hun kunnen laten zien.  Opvallend fris speelde de vorig seizoen aangetrokken Zeka. Hij scoorde dan ook de fraaie 5-1, nadat iets eerder Ugur de 4-1 op het scorebord had weten te zetten.

Conclusies? Een mooi resultaat tegen een mooie tegenstander en ook de oostelijke mijnstreek verdient eredivisie voetbal.  Voor andere conclusies is het nog te vroeg, 🙂

 

Geef een reactie