Het aftellen is begonnen: derbytime!

Aanstaande vrijdag staat weer de enige echte Limburgse derby in de Jupiler League op het programma. Ondanks dat Venlo natuurlijk ook binnen de Limburgse grenzen ligt, is het gevoel bij de wedstrijden tegen MVV toch altijd weer compleet anders. Door de korte afstand tussen beide steden zijn er veel supporters die wel mensen kennen die voor de andere club zijn, en daardoor zal de spanning tussen beide kampen de dagen, of zelfs weken voor de tweestrijd, alleen maar toenemen.

Waar deze wedstrijd de afgelopen jaren voornamelijk een wedstrijd was tussen twee clubs die grotendeels niet mee speelde om de prijzen, ligt dat tot op heden anders. Waar beide clubs knap uit de startblokken schoten, heeft Fortuna moeten afhaken door met name het schamele punt dat werd meegenomen bij uitwedstrijden. Waar wij dan ook de kracht uit moeten putten, zijn de resultaten die ons team tot nu toe thuis heeft laten zien. Ondanks dat de laatste thuiswedstrijd verloren ging,  werd er de eerste 5 wedstrijden in onze thuishaven niet verloren, en moesten clubs als VVV en Cambuur zelfs het onderspit delven.

Laten we er dan ook voor zorgen dat wij als publiek er alles aan gaan doen om onze mannen te helpen om het goede begin in ons eigen stadion een vervolg te geven. Laten we het stadion zo goed mogelijk vullen, samen ervoor zorgen dat het weer stormt in ons stadion, zodat elke speler met een rood shirt liever niet te dicht bij de zij of achterlijn wilt lopen.

Dit wil je toch niet missen? Neem iedereen die je kent mee, en koop die kaarten!