Ode aan Martin Masset

Wat heeft Fortuna Sittard toch met Directeuren?  In deze eeuw hebben we een dozijn kartrekkers het podium via de achterdeur zien verlaten. Sommige terecht, maar in de meeste gevallen zuur en onterecht. Niet in de laatste plaats geldt dat voor de laatste twee bestuurlijke boegbeelden. Helden, Echte helden, de heren Wil Meijers en Martin Masset.

De parallel tussen beide bestuurders is groter dan ze wellicht zouden willen erkennen. Beiden enorm bevlogen met Fortuna Sittard, beiden uiterst succesvol in hun eigen vak en beiden behept met een ijzeren wil om hun Fortuna Sittard te redden, beter nog, om met hun Fortuna Sittard weer geschiedenis te schrijven. Beiden is het (helaas) ook niet gelukt hun droom te verwezenlijken.

Wil en Martin hadden er oneindig veel voor over om de club weer in haar oorspronkelijke glorie te laten terug keren.Persoonlijke financiële aderlatingen, onacceptabel veel interen op het family life, karrenvrachten hoon en schuldeisers, de oneigenlijke druk op persoonlijke gevolgen bij faillissement van Fortuna Sittard, etc, etc. Beiden moesten dan ook tot het uiterste gaan om de club in leven te houden, beiden boekten enkele historische overwinningen maar beiden werden uiteindelijk ook letterlijk ziek van de club. Moe, uitgeput, op. Elke inspanning betaalt zijn tol.

Ziel, Zaligheid, Kapitaal, Vriendschap en de eigen Gezondheid opgeofferd voor Fortuna Sittard. Binnen elke Familie of harde kern wordt je naam na zo’n gevecht vol respect uitgesproken.

Wat kan ik me dan ook oneindig opwinden over de wijze waarop Dagblad de Limburger en blijkbaar leden van de BVO Fortuna Sittard (?) het nodig vinden de clubman Martin Masset een ordinaire messteek te geven. Hoe kun je iemand zo disrespectvol behandelen die zonder hulp veel te lang op de “first row” heeft gevochten voor onze club? Welk moreel besef heb je als je een uitgevochten en ernstig gewonde strijder anoniem via de media meent te moeten afmaken. Wat is een familie club waard als er niemand openlijk voor de Fortuna Sittard Strijder -in dit geval Martin Masset- opkomt? De voetbal wereld lijkt nog zieker te zijn dan Martin.

“De keizer is dood. Lang leve de nieuwe keizer.” Life goes on en Fortuna Sittard moet inderdaad verder gaan in  het versterken van de organisatie. Martin zou niets liever willen. Maar laat ons als Supporters, en hopelijk volgt de BVO Fortuna Sittard, het respect tonen aan de strijder die het überhaupt (mede) mogelijk heeft gemaakt dat we nog kunnen strijden.

Martin, namens heel, heel veel supporters willen wij je danken voor je geweldige strijd voor Fortuna Sittard. We hopen oprecht dat je in de toekomst mee kunt en wil blijven strijden voor onze club. Maar dan wel op een gezonde basis, want dat verdien je.  Namens de trouwe groep Fortuna Sittard supporters willen we je via deze wijze onze Erkenning, Respect en Waardering uitspreken.

Jij bent een kanjer, je bent er ene van ons!

kiprich