Preview Feyenoord Rotterdam- Fortuna Sittard

Zondag 4 april om 12.15 uur treft Fortuna Feyenoord in de Kuip. Een stadion waar het eerder al wist te winnen maar natuurlijk wel een tegenstander van een kaliber waar je niet zomaar even van wint. Wordt dit wederom een uitoverwinning voor onze Fortunezen of trekken de Rotterdammers aan het langste eind?

De nummer 5 tegen de nummer 11, een verschil van 14 punten, op voorhand weet je dus als Fortunees dat dit geen eenvoudige wedstrijd zal worden, echter kansloos ben je niet, dat is enkele jaren geleden toen het verschil op de ranglijst groter was al gebleken. Helaas deze keer geen volle kuip en geen vol uitvak maar nog altijd lege tribunes en supporteren via ESPN.

Bij Feyenoord twee spelers met een Fortuna verleden namelijk Mark Diemers en Bryan Linssen waar aan Fortuna zijde Emil Hansson een verleden heeft bij Feyenoord.

Zoals inmiddels waarschijnlijk iedereen wel heeft gelezen mist Feyenoord in aanloop naar het thuisduel tegen Fortuna de nodige spelers. Waar eerder deze week Luis Sinisterra reeds positief testte waardoor nog 3 andere spelers preventief in quarantaine moesten volgde er gisteravond een tweede positieve test wat betekent dat Feyenoord minimaal 5 spelers mist. Buiten Sinisterra lijken dus ook Senesi, Pratto en El Bouchataoui te ontbreken, evenals Nicolai Jorgensen die kampt met een enkelblessure. Genoeg redenen tot zorgen dus voor Dick Advocaat. Feyenoord heeft echter voldoende individuele kwaliteiten waardoor Fortuna, die er op spelersvlak een stuk beter voorstaat, nog niet zomaar even gaat winnen. Om mee te blijven spelen voor plek 4 moet Feyenoord zondag winnen van Fortuna, in de laatste wedstrijd voor de interlandbreak tegen FC Emmen werd er namelijk nog een punt verspeeld en als Feyenoord Europees voetbal wil behalen zonder play offs hiervoor te moeten spelen is winst dus een vereiste. Van de laatste 7 wedstrijden werd er slechts 1 gewonnen, werk aan de winkel dus.

Fortuna staat er dus qua ziekenboeg een stuk beter voor dan de tegenstander, George Cox keert terug en verder is ook niemand afwezig dus een complete en fitte selectie. Enige speler waar nog een vraagteken achter staat is Lisandro Semedo, niet omdat hij niet fit is of niet kan spelen maar omdat hij net is teruggekeerd na de interlandbreak waar hij twee wedstrijden speelde en veel voor moest reizen. Hij komt terug met veel zelfvertrouwen en kan spelen maar de vraag is of Ultee besluit hem ook op te stellen of toch even rust gunt. Eerder deze week werd bekend dat de opties in de contracten van Tesfaldet Tekie en Martin Angha gelicht zijn waardoor zij ook komend seizoen nog deel uit maken van Fortuna, tevens wordt ook met Mickaël Tirpan gesproken over een langer verblijf. Alvast een mooie start in aanloop naar de selectie voor het aankomende seizoen.
Fortuna beschikt dus over een fitte groep die na een weekje rust weer zin lijkt te hebben in de volgende wedstrijd. Voor de interlandbreak werd er na een slechte wedstrijd verloren van FC Utrecht, geen schande maar het spel was onvoldoende, reden te meer dus om zondag te laten zien dat het ook anders kan en daarmee mogelijk weer wat afstand te nemen van Sparta en wellicht zelfs weer een plekje te stijgen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow, Geertruida, Botteghin, Spajic, Malacia, Toornstra, Teixeira, Kökcü, Berghuis, Linssen, Haps

Vermoedelijke opstelling Fortuna: van Osch, Tirpan, Angha, Janssen, Cox, Tekie, Rienstra, Flemming, Seuntjens, Polter en Semedo/ Hansson.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter: Allard Lindhout, ondersteund door VAR: Christiaan Bax en wordt live uitgezonden op ESPN2.

Geef een reactie