Preview Fortuna Sittard- FC Emmen

Zaterdag 10 April speelt Fortuna in eigen huis tegen FC Emmen, de ploeg die destijds samen met Fortuna promoveerde naar het hoogste niveau. Waar Fortuna al verzekerd is van een langer verblijf in de Eredivisie staat Emmen nog op een directe degradatieplek. Zegt de stand op de ranglijst iets over hoe dit duel gaat eindigen of juist absoluut niet?

FC Emmen
Anderhalve maand geleden stond FC Emmen nog laatste op de ranglijst, 0 overwinningen na 22 wedstrijden en maar liefst 13 punten achter op de veilige plek 15. Er is vermoedelijk niemand die had verwacht dat Emmen volgend seizoen nog Eredivisie zou spelen want directe degradatie leek onvermijdelijk, ondanks vaak toch aardig voetbal. Het kan echter verkeren want Emmen is de laatste weken bezig aan een behoorlijke comeback. Ze staan weliswaar nog altijd op een directe degradatieplek (plek 17) maar ze staan nog slechts 4 punten achter VVV die nu op een play off plaats staan maar ook slechts 4 punten achter Willem 2 die op de veilige plek 15 staan. In theorie is directe handhaving dus zelfs nog mogelijk.
Bovenstaand scenario maakt 1 ding duidelijk; Emmen zal zaterdag keihard gaan vechten om die punten mee naar Drenthe te nemen, Fortuna is gewaarschuwd!
Wat al zeker is, is dat Emmen het zal moeten stellen zonder middenvelder Lucas Bernadou en hoogstwaarschijnlijk ook zonder captain en topscorer Michael de Leeuw die ziek is. Een flinke aderlating voor Dick Lukkien die hoopt dat de Leeuw zich wellicht goed genoeg voelt om in elk geval bij de selectie aan te sluiten. Beide spelers zullen naar alle waarschijnlijkheid worden vervangen door respectievelijk Hilal Ben Moussa en Paul Gladon.

Fortuna Sittard
Waar Fortuna enige tijd geleden in de flow zat waar de tegenstander van zaterdag zich nu bevind lijkt hier bij Fortuna niets meer van over. Na de slechte wedstrijd tegen FC Utrecht had het elftal een week rust en leek zin te hebben in het duel tegen Feyenoord, op het veld was hier (zeker in de eerste helft) echter weinig van terug te zien. Het spel was niet goed en dit resulteerde wederom in een nederlaag. Sparta wist wel te winnen waardoor zij over Fortuna heen gingen en Fortuna zich momenteel op een 12e plek bevindt. Nog altijd netjes natuurlijk maar het spel moet beter. Afgelopen week tegen Feyenoord moest Mickaël Tirpan het veld verlaten met een flinke blessure. Over de aard van deze blessure mag de club zich wegens privacyredenen niet uitlaten, wel is het niet dermate ernstig dat er een operatie nodig is. Helaas komt het duel tegen FC Emmen nog te vroeg en zal vermoedelijk Lazaros Rota de plek van Tirpan overnemen. Fortuna verwacht een felle tegenstander zaterdagavond die ze willen bestrijden met veel strijd.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Rota, Angha, Janssen, Cox, Tekie, Rienstra, Flemming, Seuntjens, Polter en Semedo.

De wedstrijd wordt gespeeld om 20.00 uur en is live te zien op ESPN3, De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij.

Geef een reactie