Preview Fortuna Sittard- RKC Waalwijk

Zondag 10 december om 14.30 staat alweer het laatste thuisduel van 2023 op het programma; tegenstander deze dag is RKC Waalwijk. Twee ploegen die in het verleden volledig in evenwicht waren en die beiden de punten graag zullen binnenhalen. Sluit Fortuna de sterke thuisreeks van deze jaargang positief af of gaat RKC er met de punten vandoor?

RKC Waalwijk
Nu alle wedstrijden zijn ingehaald en iedereen weer evenveel wedstrijden heeft gespeeld kunnen we constateren dat RKC zich momenteel op de 15e plek bevindt met 13 punten. In het voor RKC laatste volledige thuisduel van het jaar werd er na een 2-0 voorsprong gelijk gespeeld tegen Excelsior. De 10 minuten die tegen Ajax midweeks werden ingehaald kon RKC het tij ook niet meer keren echter verlies tegen Ajax voelde minder erg dan na een voorsprong gelijkspelen tegen Excelsior. RKC wil proberen in Sittard de 3e uitoverwinning dit seizoen binnen te slepen. In het verleden is meermaals gebleken dat RKC en Fortuna zeer aan elkaar gewaagd zijn, op het hoogste niveau werd er 11 keer gelijk gespeeld en wisten beide ploegen 10 keer te winnen. RKC is, net als Fortuna overigens, bezig aan een wisselvallig seizoen waarbij het niveau de laatste wedstrijden wel stabieler is echter er wordt te weinig gescoord en in uitwedstrijden is het verschil met thuiswedstrijden ook duidelijk merkbaar, klinkt bekend? De messen zullen geslepen zijn want indien er punten gepakt kunnen worden in Sittard en het laatste duel voor de winterstop in Utrecht zouden de Waalwijkers 1 op 1 lopen.

Fortuna Sittard
Na het razendsnelle openingsdoelpunt afgelopen weekend in het thuisduel tegen Vitesse werd het duel na een sterke eerste helft beslist in het voordeel van Fortuna. Door deze overwinning bevindt Fortuna zich momenteel op plek 10 met 16 punten. Gezien de verschillen in het midden van de ranglijst heel klein zijn, zou Fortuna zichzelf de nodige lucht kunnen verschaffen om wat meer afstand te creëren naar de onderste ploegen. In thuisduels doet Fortuna de eerste seizoenshelft goede zaken, enkel van Twente werd verloren, in uitduels werd er daarentegen nog niet gewonnen dus is het belangrijk om in elk geval in het laatste thuisduel van dit jaar nog punten binnen te halen. Positief is sowieso dat Rodrigo Guth terugkeert van zijn schorsing, ook de geblesseerden Loreintz Rosier en Oguzhan Özyakup zijn weer beschikbaar, zij zullen echter uit voorzorg op de bank starten. Voor Dimitrios Siovas komt het duel tegen RKC hoe dan ook nog te vroeg, achter de namen Mitchell Dijks en Arianit Ferati staat een vraagteken. Beide hebben de laatste dagen weer meegetraind, als een reactie uitblijft zijn zij inzetbaar.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Fofana, Guth, Dijks, Halilovic, Duarte, Ferati, Noslin, Sierhuis en Córdoba

Het duel in Sittard staat onder leiding van Joey Kooij die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Jeroen Manschot. Vooraf aan de wedstrijd is er een kerstplein dat opent om 12.00 uur dus kom nog een keer dit jaar massaal om Fortuna te helpen de 3 punten binnen te slepen.

Geef een reactie