RKC: Ouderwets zondagmiddagvoetbal!

Vorige week tegen NAC zagen we als Fortunasupporter toch een heel ander Fortuna dan we de afgelopen uitwedstrijden hadden gezien. Hoe we de eerste tien minuten van start gingen, geloofde ik toch in een stunt. Helaas verloren we weliswaar maar deze wedstrijd bood toch perspectief.

Helaas krijg je de eerste goal ongelukkig tegen. Fout van Ter Wielen ja of nee, je staat er met elf man en Ter Wielen alleen maar afzeiken heeft natuurlijk geen zin. We hebben geen miljoenen op de rekening staan, dus we moeten toch prijs/kwaliteit realistisch bekijken. Geef Ter Wielen het vertrouwen wat hij nodig heeft en dan zal hij in de loop van het seizoen steeds beter gaan keepen.

De jongens waren in ieder geval aardig aangeslagen en toen ik na afloop met Mares praatte was hij er ook aardig kapot van. Natuurlijk ook wel begrijpelijk en een puntje was zeker verdiend. Dat is dan weer een verschil t.o.v. vorig jaar, nu balen ze er écht van dat ze verloren hebben, omdat ze meer hadden verdiend. “We hebben genoeg kansen gehad en het is gewoon jammer dat we ze niet afmaken” zei een teleurgestelde Luc Mares.

Maar goed, thuis zijn we nog altijd ongeslagen en ziet het voetbal er fris en leuk uit en dat moeten we ook weer laten zien tegen RKC. Momenteel staan we op een 13e plaats en RKC op een 7e plaats. De laatste wedstrijd die voor RKC, in de competitie, verloren ging dateert op zestien september. Afgelopen woensdag verloor RKC met 1-4 tegen Vitesse, dus ze hebben wel al een wedstrijd in de benen, misschien een voordeel voor Fortuna.

RKC moet het zonder Serginho Green (geschorst), Fred Benson (kuitblessure) Ingo van Weert en Rob van Sonsbeek doen. Het meespelen van Nando Wormgoor  is ook nog onduidelijk, hij speelde afgelopen woensdag in ieder geval niet mee.  Fortuna kan ook weer beschikken over Aziz Khalouta, die weer terug is van een schorsing. Verder beschikken ze over een vrijwel fitte selectie.

De opstelling zal dan ook niet veel veranderen dan tegen NAC, al zal Khalouta op de plaats van Dianessy spelen.  Fortuna heeft tevens ook een actie bedacht. Iedere volwassenen kan een kind – onder de vijftien jaar – meenemen naar Fortuna, zodat de tribunes ook weer goed gevuld zijn. Ook voor degene die niet mee naar Doetinchem gaan, is dit de laatste thuiswedstrijd alvorens we tegen de Sjengen gaan voetballen, dus voor jullie de laatste kans om de mannen aan te moedigen.

Vermoedelijke opstelling RKC: Williams; Mezghrani, Wormgoor, Nieuwendaal, Ndefe; Rienstra, Anderson, Van de Sande; Van Arnhem, Voskamp en Langedijk.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard:

Fortuna Sittard – RKC Waalwijk ;  Zondag 30-10-2016

Auteur: FSCBOYS