Strijdlust Fortuna SC verdoezelt nederlaag: 3-2

Fortuna Sittard begon uitstekend aan de wedstrijd tegen FC Volendam. Binnen 10 minuten was het Joeri Schroyen met de openingstreffer. Onze linksback die openlijk solliciteert naar een Eredivisieclub brak het ijs in de 8 ste minuut: 0-1.

Kampioenskandidaat FC Volendam had de hulp nodig van scheidsrechter van de Kerkhof om nog voor rust op gelijke hoogte te komen. Een rode kaart in de 44 ste minuut van de wedstrijd (Jordie Briels) zorgde voor paniek in de anders zo stabiele verdediging van Fortuna Sittard. Het was Volendam speler Michiel Kramer die in blessuretijd van de 1 ste helft voor de 1-1 tekende.

Basiselftal Fortuna Sittard:

Kaya

Turan – Vets – Janssen – Schroyen

Voorn – Kruijsen – Cevik – Briels

Rajcomar – Khalouta

In het begin van de 2 de helft geen tactische wissels voor Fortuna Sittard. Met 11 tegen 10 eigenlijk een onmogelijke missie. De gifbeker van Fortuna Sittard met nog 45 minuten ongelooflijk vol. Niet alleen het verlies van Jordie Briels (1), de 1-1 in blessuretijd (2), maar ook nog een blessure van uitblinker Ferhat Kaya (3) de absolute doodsteek in deze belangrijke wedstrijd.

Strijd, strijd, strijd. Mark Voss de vervanger van doelman Ferhat Kaya en de vraag terecht, hoe groot onze nederlaag zou gaan worden. Laten we eerlijk zijn, doelman Mark Voss acteerde tot vandaag 6 maal  ‘matig’ voor Fortuna Sittard (5x verlies, 1x winst).

De nederlaag kwam, ondanks enkele goede reddingen (!) van onze ‘nieuwe’ doelman. Na een dik uur spelen de 2-1 voor de thuisploeg vanuit een strafschop (handsbal). De wedstrijd gelopen, over en uit: Jack Tuyp.

De gifbeker deze avond bleek echter nog lang niet leeg. Een rode kaart voor Jordie Briels, een blessure voor Ferhat Kaya en gele kaarten voor Aziz Khalouta en Roel Janssen betekenen dat Fortuna Sittard 4 extra basisspelers mist komende maandag als we in eigen huis mogen aantreden tegen Excelsior. Met de blessures van Yoann de Boer, Fernando Ricksen en Timothy Dreesen in het achterhoofd betekent dit dus 7 basisspelers out.

Komende maandag spelen we dus alweer een volgende wedstrijd. Met alle schorsingen en blessures wordt Excelsior nog een hele uitdaging. De (onterechte) nederlaag eerder in Rotterdam mag, nee moet echter gewraakt worden om kansen te behouden op de de play-offs.

Stemmen op de MVP 12-13 kan ( fortunahome@hotmail.com ), voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier . Prettige Pasen, zeker voor Ben Dols (L1 radio: bedankt voor radio verslag) en Janko Knops die later deze Pasen dit ‘verslag’ van sfeerfoto’s zal voorzien. Goede Vrijdag heeft alles te maken met de wederopstanding…..tot maandag.

Nawoord: Fortuna Sittard speelde deze vrijdagavond echt niet verkeerd. Veel werklust en in de 2de helft veel kansen. Extra zuur dan ook de nederlaag. In blessuretijd ook nog eens de 3-1: Michiel Kramer. Ook Fortuna Sittard wist echter nog te scoren, Aziz Khalouta met 3-2. Over en  uit.

Bron: Fh, Home of True Support. Foto’s van deze wedstrijd van Jori en Janko Knops .