Wedstrijd: Fortuna Sittard – FC Oss = 2-1

Wie enkele seizoenen geleden voorspelt zou hebben dat Fortuna Sittard versus FC Oss een ware subtopper zou zijn in de Jupiler League zou wellicht gek zijn verklaard. De problemen van Fortuna Sittard kennen we allemaal. Die van FC Oss de laatste jaren waren echter ook aanzienlijk. Financieel bleken de Brabanders echter gezond en zelfs een degradatie naar de amateurs verstoorde niet de lange termijn visie.

Gezond beleid bleek ook het kernwoord in Sittard-Geleen. Geheel op eigen kracht wist Fortuna Sittard een fusie, een faillissement en degradatie uit het betaalde voetbal  te voorkomen. De licentie betaald voetbal werd zelf even afgenomen. De historie van het treffen tussen Fortuna Sittard en FC Oss dan ook een bijzonder gegeven deze vrijdagavond. De wedstrijd die nooit gespeeld had mogen worden.

Mede door plusminus 900 Limburgse vrijwilligers op de tribunes, was de Trendwork Arena redelijk gevuld. Maar liefst 5.263 toeschouwers vonden hun plekje naar de Trendwork Arena alwaar scheidsrechter Abbink om 20.00 uur voor het eerst zijn fluitje blies.

Trainer Wim Dusseldorp (Fortuna Sittard) koos deze vrijdagavond voor de volgende basiself:

Wintjens

Geenen – Ricksen – Dreesen – Shakison

De Boer – Scheelen – Voorn – Stolte

Hoesen – Diaz

Opvallende afwezigen in deze basiself Marc Wagemakers en Harrie Gommans. Blessures teisteren dan ook het Limburgse voetbal. Een overwinning van Fortuna Sittard (6-7 no.11) zou betekenen dat FC Oss (6-10 no.6) gepasseerd zou worden op de ranglijst.

De eerste kansen van de wedstrijd lieten niet lang op zich wachten. Aangemoedigd door het thuispubliek was het met name Fortuna speler Hoesen die voor veel dreiging zorgde via de vleugels.FC Oss bleek kansloos.

Kevin Diaz was het die na 17 minuten spelen de score opende. De Fransman heeft een ongekend moyenne tegen FC Oss, namelijk 100%!

De 1-0 in de wedstrijd bleek echter het teken voor Fortuna Sittard om de counter te hanteren. FC Oss speelde positioneel goed, ware het veel te langzaam. Onze Brabantse tegenstander speelde met voormalig Fortunees Simone in de basis geen slechte wedstrijd. Om van Fortuna Sittard in eigen huis te winnen, moet je echter super zijn. Degraderen zullen de Brabanders niet, terugzakken op de ranglijst zeer zeker wel.

De 1-1 van vutter Marcel van der Sloot was overigens wel mooi ingeschoten. Een cadeautje van Sitrdse kant want o.a Shakison mag zich eens eens achter de oren krabben. Op werkelijke amateuristische wijze probeerde de Fortuna verdediger uit te verdedigen.

Er is echter altijd de overtreffende trap van domheid. Danny Wintjens die in de 40ste minuut een oplawaai krijgt van mede speler Fernando Ricksen. Totaal groggy en knock out. De Sittardse EHBO sneltt naar 2 minuten (!) toe. Met 3 kilometer per uur loopt 300 jaar (4 mensen) richting doelman. Leggen de KO zijnde doelman op de brancard en dragen de bewusteloze Wintjens naar de kleedkamer. Totaal KO, geen rugsteun.

Ongeloof, totale ongeloof! Zijn het de emoties van een een kersverse vader die deze actie totaal verafschuwen We zullen het er maar op houden dat de vrwijilligers hun werk proberen te doen. Knock out en zonder bracelet wordt Danny Winbtjens op stumperige wijze de catacomben ingesleept.

In het jaar van de vrijwilliger blijkt de vrijwilliger totaal ongeschiktt!!!!!!!!

Goed, de rust wordt gehaald met 1-1. Het competitiedebuut van Sven vd Jeugt.

In de 2de helft domineert Fortuna Sittard de wedstrijd. Onze Belgische debutant krijgt gedurende de resterende 45 minuten geen enkele bal op doel! FC Oss blijkt helemaal kapot gespeeld, er komt geen enkele dreiging meer uit van de rood-witten die zich gesteund worden door plusminus 120 Ossenaren. Beetje vreemd, maar wellicht een groot compliment voor bijvoorbeeld Ramon Voorn die super speelde.

Het niveau in het uitvak ondertussen vergelijkbaar met de kunsten van de Brabanders op het veld : “stadion vol met Duitsers”. De 2-1 uit het niets. Wouter Scheelen de man. Een goed lobje van Danny Hoesen en binnen in de 55ste minuut,

De zege tegen FC Oss een zekerheidje, ondanks dat Fortuna Sittard ook Ramon Voorn en Wouter Dreesen met klote blessures zagen uitvallen. Een aangeslagen Fortuna Sittard bleek onverzettelijk. Naast Sven vd Jeugt maakte ook Roel Janssen zijn competitiedebuut. De wedstrijd bleef dan ook lange tijd spannend. FC Oss was echter niet bij machte één enkel schot richting onze Sven van  der Jeugt te lossen. Komende weken onze nieuwe nummer 1.

Oh ja, in de laatste minuten een handsbal van de compleet falende Randel Shakison in de 16 meter werd niet gezien. Fortuna Sittard wint, met de hakken over sloot, maar ja dat zal iedereen worst zijn. Ons wel althans,

Eind goed, al goed. 2-1 BAM!

De volgende wedstrijd van Fortuna Sittard staat gepland voor vrijdag 30 september 2011. Dan speelt Fortuna Sittard uit tegen FC Volendam. Nieuwe kansen op een overwinning voor het team van trainer Wim Dusseldorp. Deze wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 20.00 uur.

Graag wijzen we u op de mogelijkheid om uw MVP 11-12 Fortuna Sittard – FC Oss te laten gelden. Mail uw keuze van de beste vijf Fortuna Sittard spelers voor zondagavond door naar fortunahome@hotmail.com o.v.v. MVP FSC-OSS .

Voor een ander onderdeel op FH, de Top 100 allertijden, klikt u hier . Zo speelde aanvoerder Yoann de Boer zijn 48ste competitiewedstrijd voor Fortuna Sittard.

De foto’s van deze wedstrijd zijn voor u gemaakt door Fortunahome fotograaf Leo Everard. Klik hier voor zijn portfolio en neem gerust contact op met deze fotograaf. Laat de naam FortunaHome vallen en de webbies verzekeren u de beste prijs-kwaliteit verhouding van Limburg.

Prettig weekend, webbie LINFORD

Bron: FH