Wedstrijdverslag SC Cambuur – Fortuna Sittard

14.00 uur : De spelersgroep van Fortuna Sittard bereidt zich op geheel eigen wijze voor op het treffen met de Friezen: namelijk in een luxueus hotel in Heerenveen. Fernando Ricksen is meegereisd met de selectie, maar het is hoogst twijfelachtig of de Limburger die de laatste training voortijdig verliet, kan meespelen tegen SC Cambuur.

14.30 uur: Tweet Danny Hoesen: “In het hotel @ Heerenveen, even powernappen en voorbereiden op de wedstrijd vanavond”. De Limburger doet dus nog effe een middagdutje. Verstandig, want ook voor Danny Hoesen wacht een lastige uitwedstrijd.

15.00 uur: Tweet Lars Gulpen: “Chiling @ hotelkamer met Fernando en Ramon! Vanavond Cambuur Leeuwarden – Fortuna Sittard”. ‘Chillen’ lijkt hedenavond het woord binnen de Fortuna selectie. Hopelijk dat we om 22.00 uur allemaal kunnen chillen.

16.00 uur: Het hoge woord is eruit. Fernando Ricksen speelt definitief NIET mee. Zijn logische vervanger in de defensie is Rick Geenen. Een tegenvaller voor Fortuna Sittard, wel een waardige vervanger. Rick Geenen is namelijk met zijn 117 gespeelde competitiewedstrijden voor Fortuna Sittard ‘de meest ervaren Fortunees’ binnen de spelersgroep.

17.00 uur: Tweet Roy Goossens: “Toenet chill gegeten in hotel nu even chille slapen”. De jonge Limburger zit vandaag voor het eerst bij de selectie en zou dus zomaar eens zijn debuut kunnen maken in het betaalde voetbal.

18.00 uur: Wouter Scheelen ontvangt zijn 400ste stem op ‘Het doelpunt van de week, speelronde 3’. Een voorteken? De Belg in Limburgse dienst blijft namelijk Sandor van der Heide van SC Cambuur ruim voor. Het middag offensief van Cambuur Online werd keurig beantwoord door FortunaHome .

18.30 uur: Fortuna Sittard kan bij winst op Cambuur Leeuwarden de koppositie innemen van de Jupiler League. De laatste keer dat dit gebeurde was gedurende het seizoen 2004-2005, toen na een overwinning uit op Helmond Sport. Is het dit weekend realistisch? FC Eindhoven (1) speelt uit bij Helmond Sport. FC Zwolle (2) thuis tegen Sparta.

Hoesen – Gommans – Diaz

Reserves: Voss, Voorn, Goossens, Janssen, Schroyen, Gulpen, Nieuwland.

20.00 uur: de wedstrijd Cambuur Leeuwarden – Fortuna Sittard  is begonnen. Scheidsrechter is de heer Bekebrede, geassisteerd door de heren De Vree en Zeilstra. De 4de official schrijft zich Schaper. It’s showtime! Het uitvak is redelijk gevuld met plusminus 80 supporters waaronder enkele licht aangeschoten. De 305 kilometer tussen Sittard en Leewarden zijn nuttig besteed.

20.15 uur: De eerste kans van de wedstrijd is voor SC Cambuur. De thuisploeg start fanatiek en  dringt Fortuna Sittard terug op eigen helft. De supporters van Fortuna Sittard rollen een doek uit: “Groeten uit Harkema”.  Geen idee??? Danny Hoesen van Fortuna Sittard krijgt in het eerste kwartier van de wedstrijd een goede kopkans. Stand 0-0.

20.30 uur: Cambuur krijgt een zeer grote kans. Het leer verdwijnt echter achter doelman Danny Wintjens op de lat. Rick Geenen en Timothy Dreesen brengen uiteindelijk met moeite redding. Billenknijpen, billenknijpen, billenknijpen. Danny Hoesen blijkt deze avond Sittards gevaarlijkste aanvaller. Zijn lobje wordt echter makkelijk gevangen door doelman Bizot.

20.40 uur: Harrie Gommans!!!!  0-1.

20.45 uur: rust, de spelers doen zich tegoed aan thee en fruit. Cambuur Leeuwarden bleek deze 1ste helft de sterkere ploeg. Creëerde zich verschillende hoekschoppen en hadden een veldoverwicht. Het gemis van Fernando Ricksen?  Het was echter Harrie Gommans die Limburg in extase bracht.  Thuisblijvers pakken een biertje uit de koelkast. Nog 45 spannende minuten te gaan.  De tussenstanden van de Top 3 in de Jupiler League:

* SC Cambuur – Fortuna Sittard = 0-1.
* Helmond Sport – FC Eindhoven = 0-0.
* FC Zwolle – Sparta Rotterdam = 0-0.

21.00 uur: De Fortunahome server heeft het begeven. Bij de goal van Harrie Gommans kan onze pagina het massale bezoek niet meer aan. Half Limburg logt tegelijkertijd in. De wedstrijd in Leeuwarden gaat echter gewoon door.

21.15 uur: Ben Dols meld trots op L1 radio dat Fortuna Sittard het al enkele minuten langer uithoudt dan vorig seizoen. Toen viel de 1-1 namelijk in de 57ste minuut. Fortuna Sittard speelt al een uur, en staat vol onder druk. De score echter positief: 0-1.

21.20 uur: 1-1 Bakker

21.24 uur: 2-1 Turk

21.30 uur: Bam, en nog eens bam. Plots gaat het snel. In de 2de helft blijkt Cambuur Leeuwarden het veldoverwicht uit te kunnen drukken in doelpunten. De 1-1 valt vanuit een strafschop veroorzaakt door Rick Geenen, de vervanger inderdaad van de geblesseerde Fernando Ricksen. Binnenkantpaal rolt de bal net over de lijn. TV beelden geven later overduidelijk aan dat de pingel volkomen onterecht wordt gegeven :(.

21.44 uur: 3-1 Dissels

21.45 uur: Afgelopen. Cambuur weet in de slotminuten de eindscore van 3-1 op het scorebord te toveren. Na enkele minuten blessuretijd eindigt het treffen tussen Cambuur Leeuwarden en Fortuna Sittard in 3-1. Mede door andere uitslagen in de Jupiler League staat Fortuna Sittard na 4 wedstrijden gespeeld te hebben op een 5de plek.

De volgende wedstrijd van Fortuna Sittard staat gepland voor vrijdag 9 september 2011. Dan speelt Fortuna Sittard thuis tegen FC Den Bosch. In eigen Trendwork Arena is Fortuna Sittard in het seizoen 2011-2012 nog ongeslagen. Nieuwe kansen dan ook op een overwinning voor het team van trainer Wim Dusseldorp. Deze wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 20.00 uur.

Graag verwijzen wij u op de mogelijkheid om na elke wedstrijd, en dus ook na SC Cambuur Leeuwarden –  Fortuna Sittard,  uw MVP 11-12 stem te laten gelden. Mail uw keuze van de beste vijf Fortuna Sittard spelers voor zondagavond, door naar fortunahome@hotmail.com o.v.v. MVP Cambuur-FSC. Voor een ander standaard onderdeel op FH, de Top 100 allertijden, klikt u hier .

Prettig weekend namens het voltallige webmasterteam.