Stunt Fortuna in de Kuip?

Zondag gaat Fortuna voor de tweede keer op bezoek in Rotterdam. Het seizoen begon in Kralingen, waar gelijk werd gespeeld tegen Excelsior. Nu gaat Fortuna op bezoek bij de grote broer: Feyenoord. Na een zeer matige seizoenstart heeft Feyenoord zich de afgelopen weken zeer goed hersteld. De ploeg staat op een zeer stevige derde plaats, met 10 punten voorsprong op nummer 4 FC Utrecht. Afgelopen weekend won Feyenoord overtuigend van FC Emmen: 1-4.

[soccer-info id=’369′ type=’table’ /]

De laatste ontmoetingen in competitieverband tussen Fortuna en Feyenoord dateren uit 2002. Zowel in Sittard als in Rotterdam zegevierde Feyenoord. Een seizoen eerder, in 2001, wist Fortuna een knappe 2-3 overwinning te boeken in de Kuip. Weet Fortuna zondag weer te stunten in de Kuip? Aan het bomvolle uitvak zal het in ieder geval niet liggen!

Feyenoord

Feyenoord kampt met de nodige personele problemen. Het meespelen van Jens Toornstra, Jeremiah St. Juste, Robin van Persie en Nicolai Jörgensen is op het moment van schrijven onzeker. Linskback Ridgeciano Haps ontbreekt in ieder geval zeker. Naar verwachting keert Eric Botteghin terug in de basis elf. Mocht Jens Toornstra aanstaande zondag ontbreken, dan wordt Orkun Kokcü in de basis verwacht. De 17-jarige middenvelder maakte indruk in zijn Eredivisie debuut tegen FC Emmen. Verwachte opstelling Feyenoord: Bijlow, Nieuwkoop, Botteghin, van der Heijden, Malacia; Clasie, Vilhena, Toornstra/Kokcü; Berghuis, Vente, Larsson.

Fortuna Sittard

René Eijer en Kevin Hofland beschikken over een vrijwel complete selectie. Alleen de langdurig geblesseerde Djibrill Dianessy, Gavin Vlijter en Vitor Saba ontbreken. De verwachting is dat Clint Essers zijn basisplaats verliest aan Alessandro Ciranni. Essers kende zware avonden tegen Heerenveen en AZ. De rechtsback van komende zondag staat tegenover Sam Larsson, de Zweedse buitenspeler die de laatste weken in vorm lijkt te komen. De zwaarste klus is wellicht die van linksback Pinto: het in bedwang houden van Steven Berghuis. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Ciranni, Ninaj, Dammers, Pinto; El Messaoudi, Rodriquez, Diemers; Semedo, Stokkers, Lamprou.

 

Geef een reactie